5 på gaten om bomkjøp og sparetips

Sofie (28) Interiørkonsulent

Guilty Pleasure som stjeler fra din sparekonto?

Interiør-stæsj som jeg absolutt ikke trenger, men som gjør det koselig og freshere hjemme! Og selvfølgelig den daglige kaffen på vei til jobb, i tillegg til sko… Jeg elsker sko!

Hva er ditt beste sparetips?

Det eneste som funker for meg, er faste trekk i starten av hver lønning. Dersom jeg satser på å spare i slutten av hver måned, kommer det aldri til å skje. I tillegg til det bruker jeg SAS Eurobonus kort når jeg handler! Slik fikk jeg nok poeng til å dra på ferie til New York denne påsken.

Hva er det dummeste du noengang har kjøpt?

Mange ting, men nå nylig er det et par flybilletter som aldri kommer til å bli brukt, fordi jeg blingsa på datoene. Penger ut av vindu deluxe.

 

Nicolai (29) Utvikler i oppstarts-bedrift og DJ.

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto? 

Økologisk mat og mat jeg ikke rekker å spise opp før den blir for gammel. Prøver å handle smart ved å gjøre store innkjøp et par ganger i måneden, men innser at mye av den maten blir kastet fordi den blir gammel. Dessuten vil jeg spise økologisk, og den maten holder seg dessverre ikke like godt som mat full av sprøytemidler…

Beste sparetips?

Å slå meg sammen med venner for å få flest mulig ‘sign up’ premier. Veldig mange apper, f.eks Foodora, gir deg en bonus når du melder deg inn, i tillegg til vervepremier. Det siste året har jeg vært flink til å finne disse, og tipse venner om det samme. Vinn, vinn?

Dummeste du noengang har kjøpt?

Jeg kjøpte Sofa på avbetaling. Den ble dyr! Jeg er åpenbart en komplett idiot…

Mira (32) Entreprenør, Kreakid

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto?

Jeg er besatt av å gjøre gode kjøp og kjøper derfor en del sneakers i USA. De er mye billigere og svigerfar er snill som bor der og sender i posten! Men, dessverre er jeg helt elendig på å kjøpe riktig størrelse, noe som fører til at jeg egentlig bare ender opp med en haug med for store og for små sko. Da hjelper det lite at de var billigere enn i Norge, for å si det sånn. Jeg kjøper også vesker, som jeg tror jeg må ha... 

Beste sparetips?

Sett alltid av litt av lønnen på en sparekonto og lag deg deilig te hjemme som du tar med ut. Mye bedre enn den du kjøper. De bruker jo alltid for varmt vann!

Dummeste du noengang har kjøpt?

Garantert noen sko her også! Prøver å banke inn i hodet at det ikke lønner seg å bestille fra USA når jeg bestiller feil størrelse hver gang, men så tenker jeg at denne gangen funker det. Fikk nettopp en ny leveranse med super kule Adidas sko…du finner de på finn.no for å si det sånn!

Nina (33) I mammaperm, men jobber som flyvertinne.

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto?

Kaffe - selvom det ikke er så veldig originalt… Latte-Money, som Oprah Winfrey sier! Og helsekostbutikker. Lar meg fort overtale (av meg selv) til å kjøpe økologisk sjokoladepålegg og rå proteinbarer. Går bananas på Helios, liksom.

Beste sparetips?

Starter hvert år med å overføre 25 000 kroner til BSU. Det gir meg en god følelse, helt til Desember. Jeg dropper også kollektiv og sykler fra Mars til Oktober. Har lappen, men ikke bil. Synes det er for dyrt å kjøre bil, men også for dyrt å ta trikk! 750 kroner for et månedskort er mye.

Dummeste du noengang har kjøpt?

Sko til sønnen min. Hva i all verden tenkte jeg på. Ikke kan han gå, før han har vokst ut av dem. Klassisk og komisk bomkjøp. Bedre lykke med neste barn, si!

Aleksandra (32) Modell-booker

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto?

Mine topp tre da? Hehe. Fine kjoler, dra ut å spise og selvfølgelig taxi på vei hjem fra middag ute. I den fine kjolen. Full sirkel, med andre ord!

Beste sparetips?

Aldri handle på impuls. Ha som fast regel at man går hjem, tenker seg om, og tar en avgjørelse dagen etterpå. Har man fortsatt lyst på tingen eller plagget, så kan man da kjøpe det med god samvittighet.

Dummeste du noengang har kjøpt?

Klær på Ferie! Jeg var på badeferie i Florida og ble helt besatt av kjoler som passer til miljøet der. Så kom jeg hjem, og innså at dette kun så fint ut i Florida, og absolutt ikke her i Norge. De henger fortsatt ubrukt i skapet.

 


5 on the street share saving-tips and failed purchases! 

 

Sofie (28) Interior-consultant

What 'Guilty Pleasure' is stealing money from your saving account?

Unnecessary interior shopping! I absolutely don't need anything new, but new things make it so cosy and nice at home. Also, the daily coffee on my way to work, in addition to shoes.... I love shoes!

What's your best saving-tip?

The only thing that actually works for me, is automated withdraws to my saving account. I have this set up at the beginning of every month! If I tell myself that I am going to save at the end of each month, it is never going to happen. In addition to this, I use the SAS Eurobonus card when I go shopping. By doing this, I gathered enough points to go on holiday to New York this easter!

Stupidest thing you ever bought?

Many things, but recently a few plane-tickets. I bought the wrong date! Like throwing money out of the window...

Nicolai (29) Developer in a startup and DJ

What 'Guilty Pleasure' is stealing money from your saving account?

Organic food and food I'm not able to eat before it get's too old. I try to be smart and go to the grocery-store to 'shop big' at least a couple of times per month, but I'm realizing that a lot of the food gets thrown away because it gets too old! I want to eat organic, but the life of organic food is unfortunately not as long as food full of preservatives.. 

What's your best saving-tip?

I've started getting together with friends to get as many 'sign up' rewards as possible! A lot of apps, like Foodora, will give you a sign up bonus, in addition to rewards for adding friends! The past year I have been great at finding deals like that, and get other friends involved. Win - win?

Stupidest thing you ever bought?

I bought my sofa on a downpayment plan... That became a very expensive sofa! Obviously a failed purchase! 

Screen Shot 2017-05-11 at 12.22.05 PM.pngScreen Shot 2017-05-11 at 12.22.05 PM.png

Mira (32) Entrepreneur, Kreakid

What 'Guilty Pleasure' is stealing money from your saving account?

I'm obsessed by finding great deals, and I always end up buying sneakers online from the US. The shoes are much cheaper there, compared to Norwegian prices. My father-in-law lives in the US, and is kindly sending them all in the mail. However, I never manage to buy the right size! I end up with so many useless pairs. Needless to say, it doesn't really turn out to be such a great deal after all! I also buy handbags, because I think I need them...

What's your best saving-tip?

Always set aside some of your salary towards your savings. And, make your own tea at home! It tastes so much better than the one you buy at cafes. Plus, the water they use is too hot to drink!

Stupidest thing you ever bought?

Definitely shoes here as well. Trying to make myself remember that I need to stop buying these american shoes, as they always arrive in the wrong size! Just received my latest order, a pair of supercool Adidas shoes... You can buy them from me online! Haha!

Nina (33) Flight attendant on mummy-leave

What 'Guilty Pleasure' is stealing money from your saving account? 

Coffee- though I know this is not very original... Latte-Money, as Oprah Winfrey says! And I go nuts in stores that focus on organic and healthy foods. I'm easily persuaded (by myself) to buy organic chocolate-spread and raw protein-bars! I go bananas in these stores!

What's your best saving-tip?

I start every year by transferring 25 000 kroner to my 'future home savings account' (BSU in Norwegian). This makes me feel good, all the way to December! I also skip public transport, and ride my bike from March to October. I have a driver-license, but not a car. I think it is way too expensive, but these days it is also getting pricey to ride the train! 750 kroners for one month of public transport is a lot!

Stupidest thing you ever bought?

Shoes for my little son. What on earth was I thinking! He can't even use them to walk in, before they're too small! A classic and comical failed purchase! Best of luck with child number two, I guess!

Aleksandra (32) Model-booker

What 'Guilty Pleasure' is stealing money from your saving account?

Hmmm, my top three then? Haha! Pretty dresses, dining out and taxis home from dinner! In that pretty dress. Full circle, I guess!

What's your best saving-tip?

Never go shopping on an impulse! Stick to the following rule: go home and think about it! If you still want it the following day; let yourself buy it. This helps you feel good about buying it as well!

Stupidest thing you ever bought?

Clothes on a holiday! I was on a tropical holiday to Florida, and became obsessed with the dresses everyone seemed to wear and sell there. They looked great in that environment, but when I came home I soon realized they were so not made for Norway! Many of them are still unused in my closet.