Gjør sparing til noe like sosialt... Som deg selv!

Illustration and Interview by Tanya Hirst. Scroll for English!

Illustration and Interview by Tanya Hirst. Scroll for English!

 

For de fleste av oss kan det føles riktig å være sosial på en aktiv og sunn måte, for å bidra til et balansert og lykkelig liv. Hvis noen her i verden er rollemodell for å være sosialt aktiv, på nett og i virkeligheten, må det være vår kjære Ada Martini. 

Hun er ansvarlig for Sosiale Medier i Spiff, og kommer opprinnelig fra Oslo. Til daglig bor hun nå i Brooklyn New York. Ikke bare er hun aktiv vennekretsen, i fashion-verden og med Spiff ; hun jobber med oss her hjemme til tross for seks timer tidsforskjell! 

Med et så fullpakka program sosialt og på jobb, er det ingen tvil om at Ada trenger skreddersydde verktøy for det meste. Inkludert sparing! La oss bli litt bedre kjent!

ada_copy.jpgada_copy.jpg

 

Navn: Ada Martini

Bor: i New York, men har vokst opp i Oslo.

Jobb: Social Media og Blogg manager i Spiff, modell i Ford NYC og diverse andre byråer rundt omkring i verden.

'Fun fact' om deg selv: Jeg er besatt av valper, dinosaurer og verdensrommet!Vi vet hvor og hva, men kan du fortelle oss litt mer om HVEM denne vidunderlige Ada er?

Vidunderlig du liksom! Ikke helt enig, men takk! Jeg er en norsk jente som på et eller annet vis endte opp med å bo nesten ti år i New York. Studier introduserte meg til byen i førsteomgang, men så forførte mote-industrien meg, og jeg ble boende. Jeg ble født med et smil om munnen, og jeg har veldig vanskelig for å sitte stille.  Jeg prøver alltid å finne på noe nytt, og har det best når jeg har altfor mye å gjøre på en gang. Helt fra jeg var liten, har jeg hatt omtrent 10 fulltids-prosjekter på gang samtidig. Jeg tror det er fordi jeg er verdens beste sovedyr. Jeg kan sove nesten hvor som helst, når som helst. Det gir deg energi!!

Kan du beskrive hvordan en typisk arbeidsuke ser ut for deg?

Oij, det er vanskelig. Ingen dager eller uker er like, og fortiden jobber jeg fulltid både som modell i Ford NYC, og i Spiff. Mine dager innebærer derfor MYE løping rundt med laptopen min! Som modell vet du egentlig aldri helt hva du skal neste dag, så en er avhengig av å være ganske streng med seg selv og sin egen tid. Jeg står opp rundt klokken syv hver morgen, og jobber hjemmefra et par timer før jeg må videre.  Dersom jeg skal i studio og ta bilder, har jeg med dataen for å jobbe innimellom. Har jeg castinger, så er det ofte en del pauser innimellom. Da bruker jeg også tid på Spiff. Laptopen er alltid med! Etter jobb og castinger, avslutter jeg alltid dagen på gymmen. Ikke fordi jeg vil, men fordi jeg må. He He.

I helger pleier jeg også å ha jobb som modell, så Søndager blir fort hviledagen min. Denne kombinasjonen er utrolig fin, og jeg føler meg så heldig som kan bruke tiden min så verdifullt med Spiff. Det er uten tvil litt mye noen ganger, men når man elsker det man gjør, så strekker alltid tiden og energien til!

Kan du fortelle oss litt om hvordan du ble med i Spiff.... og hvorfor?

Ja! Calle tok kontakt med meg for omlag et år siden, og jeg ble umiddelbart forelsket i Spiff. Spiff står for likestilling, sparing og bedre verktøy for å sikre at vi alle kan oppleve finansiell trygghet selvstendighet. Jeg visste fra det øyeblikket vi startet å diskutere Spiff, at jeg måtte klare å bli en del av denne fantastiske startup'en! 

Etter å ha sendt litt ideer frem og tilbake angående Spiff og Sosiale Medier, bestemte Calle og Spiff seg for at vi skulle prøve å se om et samarbeid (med meg) kunne fungere. Jeg var i LA på den tiden, og 9 timer tidsforskjell var litt utfordrende. Etterhvert flyttet jeg tilbake til New York, og ting ble litt lettere igjen! I dag, nesten et år senere, tror jeg ting fungerer veldig fint fordi vi er gode på å kommunisere daglig, samtidig som alle på #TeamSpiff jobber hardt for å nå våre mål. #TeamSpiff er nok den mest lidenskapelige gjengen i hele verden, og den gode energien er smittende og gjør det motiverende å alltid levere full pott!

Hvilke utfordringer og høydepunkter har du opplevd gjennom Spiff?

Å bo i en annen tidssone og land er uten tvil en utfordring. Samtidig så er det veldig effektivt å jobbe på denne måten, fordi jeg starter hver dag med å lese ulike oppdateringer på hva som har skjedd i løpet av dagen i Norge! Det er lett å komme raskt til poenget når man konstant føler seg seks timer forsinket! Hehe.

Det er også både utfordrende og gøy å bygge vår plattform fra scratch. I en liten startup jobber man med mange ulike prosjekter på en gang, og jeg har vel nesten aldri hatt mulighet til å 'bare' fokusere på Sosiale Medier og Blogg. Man kommuniserer med vår 'community', tar i mot diverse oppgaver fra Calle og resten av Team Spiff, utvikler markedsføring og kommunikasjonsstrategier, designer og skaper blogg og websider...osv! Det er en fantastisk spennende reise, og jeg elsker å se hvordan vi nå vokser veldig raskt! Takk for at dere følger oss!

Det største som har skjedd så langt for meg i Spiff, var da jeg overhørte noen som anbefalte Spiff-bloggen vår til en venninne på et baker i Oslo. Jeg ble så stolt ! Jeg er så nerd!

Når det er sagt er vi veldig heldige som har fått med oss nye flinke folk på Team Spiff, og jeg gleder meg til å lære masse av alle sammen.

Hvordan klarer du å sjonglere mellom to fulltidsjobber og et aktivt sosialt liv? Tror du finansielle produkter må tilpasses en slik livsstil?

Jeg er tilhenger av 'multitasking' også jeg prøver å ha et åpent hjem. Jeg elsker å lage middag til vennene mine, og jeg oppfordrer alltid folk til å komme innom på en kaffekopp dersom de er i nabolaget. Det er også viktig for meg å ringe vennene mine med gjevne mellomrom, ikke bare tekste dem! På den måten er det lettere å vite hvordan de egentlig har det. Samtidig er jeg veldig glad for at vi har f.eks Facebook. Med venner over hele jordkloden er dette et fint verktøy for å opprettholde kontakt. Det blir fint og hjelpsomt å ha Spiff i fremtiden, så jeg kan spare sosialt med vennene mine hjemme til fremtidige ferieturer. Jentene mine er sykt gode på å planlegge turer i god tid, så vi trenger definitivt Spiff for å gjøre dette lettere i fremtiden!

 

Hvis vi kan gjøre sparing til noe sosialt, hvordan kommer dette til å endre livene våre i Norge?

Det kommer til å endre alt i Norge! Vi trenger jo motivasjon i de mørke og lange vintermånedene. Når vi kan invitere venner og sammen spare opp mot et felles mål? Så motiverende da du! I tillegg til dette er nordmenn sykt gode på å ta vare på vennene sine, og planlegge f.eks bursdagsgaver sammen. Jeg gleder meg til å bruke Spiff til dette, og oppmuntre vennene mine til å spare opp sammen og gi enda mer omtenksomme gaver til de vi er glade i. Det blir så fint å kunne gi 'The gift of saving'.

I tillegg til dette er vi i Norge etter min mening veldig gode på å tenkte fremtidig og bærerkraftig. Folk er gode på resirkulering, panting av flasker og offentlig transport. Spiff er en norsk spareapp, skapt for å bidra til bærerkraftig vekst på global basis. Jeg er sikker på at Spiff er noe vi er klare for å ta i bruk, og kan være stolte av!

Og til slutt…Topp tre sparemål når du kommer i gang med Spiff?

Ah! Morsomt spørsmål! Først av alt, så er jeg klar for å spare i fond. Jeg har aldri gjort dette før, fordi jeg synes det virker komplisert og lite trygt. Jeg elsker at vi er ferd med å gjøre dette lettere (og bærerkraftig) med Spiff!

Deretter ville jeg ha begynt å spare til min neste vinterferie. Jeg drømmer om å tilbringe nyttårsaften i Brasil, så kjæresten min og jeg burde begynne å spare til dette sammen i en felles spareplan med Spiff.

TIl slutt så ville jeg ha started en sosial spareplan for min førstefødte niese, Adele. Hun er seks år gammel, og akkurat stor nok til å skjønne hvor viktig det er å spare penger. Jeg tror det kommer til å bli vidunderlig å kunne ta del i å spare for henne, sammen med resten av familien. Det kommer også til å føles bra å lære henne noen sunne sparevaner for fremtiden! #Get Spiff, liksom!


English

Savings as social as you are!

For most of us, a healthy and active social life is part of being a well-balanced person. If anyone is the poster-child for being socially active, both online and in real life, it’s our very own Ada Martini.

She’s the Spiff Social Media Manager, while her home-base is Oslo, she works from Brooklyn, New York. So not only is she managing her own social life, a job in fashion and Spiff - she is doing it with a 6-hour time-difference to compete with!

With a lifestyle as jam-packed as Ada’s, so full of social engagements with friends all over the world, saving has got to fit into the way she lives her life. Let’s introduce you to Ada!

Name: Ada Martini

Occupation: Social Media and Blog Manager at Spiff. Model for Ford and other agencies around the world.

Location: From Oslo, but live in New York.

Fun fact about yourself: I’m obsessed with puppies, dinosaurs and space!

We know the where and the what - could you tell us more about WHO the wonderful Ada is?

Wonderful? I disagree! But thank you!  I’m a Norwegian girl who somehow ended up living almost ten years in New York! Studies brought me here at first, then the fashion industry sweeped me off my feet and made me stay… I was born with a smile on my face, and I never sit still. Always trying to create something new and have fun while working on it. Ever since I was a little girl I have had about 10 different full-time projects at once, and I never seem to stop. I think I manage to do so because I’m a great sleeper. I can fall asleep almost anywhere, any time. That brings you energy!!

Describe what your typical work week looks like?


Oh this is a tough one! At the moment I am working full time as a model in NYC with my lovely agency Ford. I also work full time on Spiff, so my days involve a lot of running around with my laptop. As a model you never really know what your next day is going to look like, so time management is something you cannot plan, but need to be very strict about!  I get up around 7 am every day, and start working from home. If I have castings, they usually start around 11, which means I have a good 3 hours to work before I need to get out. Between my castings I usually have a few hours here and there to kill, which I then spend working more on Spiff! Needless to say, my laptop is always with me! After my castings I head to the gym (not because  I want to, but because I have too. )

On weekends I usually also work, and Sundays are sort of my rest day… For me this combination is like a dream come true. I feel like we are so lucky to have all online tools available to us today, and I couldn’t be more thankful for this. I do have serious when it comes to being disconnected though, so I think my gymtime is very healthy for me to stay sane and somewhat zen.

 

So we know you’re a Spiff team member, let’s chat about how you became a part of the team and why?

Sure! Calle reached out to my about a year ago, and I immediately fell in love with the idea of Spiff. I love how Spiff promotes equality, saving money and better tools to ensure  financial independence. The minute we started discussing Spiff, I knew I wanted to be part of this amazing startup!

After pitching ideas on how to enhance Spiff social media presence, Calle and I decided to give it (me) a try. I was in Los Angeles at the time, so the 9 hour time difference was quite a challenge. However, I moved back to NY, and things became a little bit easer. Now I think it all works well because we keep up great communication, as well as we all work so hard to reach our goals! Team Spiff is probably the most passionate startup team it the whole world, and the energy and determination make us all bring our constant A-game!

What have the biggest challenges and successes been for you in your position at Spiff?

Needless to say, living in a different time-zone and country can be challenging. However, I do find it quite efficient to work ‘over here’, as I wake up every morning, ready to explore what I’ve missed out on ! It’s easy to get straight to the point when I feel like I’m running six hours late every single morning, haha!

I also find it both challenging and fun to build this platform from scratch, and take part in so many different projects along the way. Since day one I have not just been working on our Social Media and Blog, I have been talking directly to our tribe, assisted Calle in a large variety of tasks, worked on our marketing and communication strategies, designed new web, and so on... It is such an amazing journey to be part of, and I love to see our baby Spiff grow!

The biggest success for me was one day when I overheard someone talking about our dear Spiff-blog at a cafe in Oslo. One girl reccomended our blog to her friend, and I felt this insane rush of pride all over my body. I’m such a nerd!

Today, we are so lucky to have more people on board, and I am very eager to learn from the very best!

How do you balance two jobs and a keep a healthy social life? And why do you think your financial products need to fit into that?

I’m a true believer in multitasking, and I try to have an open and welcoming home! I love cooking dinners for my friends, and always encourage them to stop by for coffee or tea. I also think it is important to pick up and call my friends, not just text with them. That’s how I know how they are all really doing! However, most of my friends live all around the globe, so I’m forever grateful to have for example Facebook to keep in touch…. I think in the future it is going to be both fun and helpful to have Spiff, so that I can save up for my future holidays with my friends back home. My girls are so good at planning summer-trips ahead, and we definitely need the social aspect of Spiff in our lives!

If saving can be social, how do you see it changing the game when Spiff becomes available to users in Norway?

It’s going to be a huge game-changer, because especially in Norway, we need motivation during the long and dark winter! If we can get together, invite our friends, plan together and then, save together? It’s gonna help us stay positive and have fun while saving up for the summer. Also, Norwegians are great at taking care of their friends, and my girls back home always get together and get nice gifts for birthdays and weddings. I can’t wait to use Spiff for this, and encourage my friends to save up and be even more thoughtful with our gifts. In other words, I can’t wait to give the gift of saving!  

In addition to this, Norwegians are great at thinking about our planet and living sustainably. The fact that we recycle, prefer public transport and so on, are just examples on how our culture appreciates a sustainable lifestyle. Spiff is a Norwegian savingsapp, created to boost sustainability on a global level. This is something we are all ready for, and a mindset we should be very very proud of. 

And of course, what are your top 3 savings goals that you’re going to get started with as soon as you’re an active Spiff user?

Ah fun question! Firstly, I want to start saving in a fund. I have never done this before, and the reason is pretty simple. It seems complicated and unsafe. I love that we are about to make this simple and sustainable with Spiff!

Secondly, I want to save up for my next winter holiday. I’m dreaming of spending New Years in Brazil so my boyfriend and I need to start saving for this together in a social savings plan with Spiff!!

Lastly, I will create a social saving plan for my first born niece Adele. She is 6 years old, and old enough to understand the importance of saving money. I think it’s going to be wonderful to take part in creating a safe future for her, while teaching her some healthy money habits along the way! #GetSpiff!