At Ingrid skulle satse alle sparepengene sine på yoga visste hun ikke før hun sto der med nøkkelen til Spiregården i hånden

Etter flere år i New York som modell sendte lidenskapen for yoga Ingrid Moe tilbake til hjembyen, hvor hun endte opp som entreprenør av et yogasenter i Kristiansand.  

Den utadvendte og idealistiske sørlendingen, dro med en fersk ingeniørutdannelse i ryggsekken til New York for å jobbe som modell etter studietiden. Her oppdaget hun at det føltes bedre å investere i opplevelser enn å investere i kortvarige gleder, og begynte å sette av penger til drømmen om å starte for seg selv. 

 — Hadde du spurt meg for et par år siden, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle følge drømmen om å starte et yogasenter og flytte hjem til Norge. I New York er det så mye å bruke pengene på, og det et i tillegg veldig dyrt å bo der. Plutselig en dag var jeg lei av å bruke opp pengene mine på kortvarige gleder som klær og annet dill. Det føles bedre å investere i opplevelser og mine egne drømmer. Så da bestemte jeg meg; i stedet for å bruke opp pengene på sprell i New York skulle jeg spare til mitt eget yogasenter, forteller en målbevisst Ingrid.  

Hoppet i det 

Ingrid har lenge hatt en visjon om å skape et sted hvor folk kan tre inn og ta et avbrekk fra hverdagen. Da hun fant yoga, visste hun hva hun skulle satse på. Etter klammeri med håndverkere, uventede fakturaer til forfall, utsatt åpningsdato og lån i banken, sto Spiregården endelig klar til åpning i fjor høst.

Jeg står ofte overfor ”valgets kval”, og sliter bare jeg skal bestille meg en matrett. Samtidig vet jeg at hvis noe føles riktig, kan jeg impulsivt hoppe i det. Da jeg startet med Yoga, ble det klart for meg at det var dette jeg ville drive med og å dele med andre. Etter hvert innså jeg at det var behov for dette hjemme i Kristiansand.  Jeg fant det perfekte stedet, og bare hoppet jeg i det. Plutselig var Spiregården født. Det føltes helt naturlig å investere alle mine sparepenger her. Og litt skummelt, selvsagt, forteller Ingrid. 

Føler jeg at det kommer for lite penger inn, blir jeg kreativ

For Ingrid ble ønsket om å bli piano-stjerne og å oppdage verden inngangsporten til sparing. I tillegg til å ha en fornuftig familie, som gav henne gode sparevaner mer eller mindre ubevisst. I dag er sparing blitt en del av ryggmargen hennes, som gjør det mulig for henne å drive for seg selv. 

— Føler jeg at det kommer for lite penger inn, blir jeg kreativ. Jeg kan leie ut leiligheten min et par uker, innføre shoppe-stopp eller sette opp et nytt budsjett. Dessuten har oppdaget at jeg er veldig glad i matte. Sparingen har gjort at jeg føler meg selvstendig og trygg, samtidig som den har økt selvtilliten min, sier Ingrid og legger til: 

— Generelt lever jeg et veldig nøktern liv, og har et avslappet forhold til penger. Jeg spiser vegansk og kjøper kun det jeg virkelig trenger. Kaffe drikker jeg kun ute hvis selskapet som hører med, er hyggelig. Nå som jeg har lån og en fersk business å drifte, er det nødvendig for meg å legge av penger. Da kommer en minimalistisk livsstil godt med. Både for meg og resten av verden. Mye av dette har jeg nok lært gjennom yogaen, sier Ingrid med et smil om munnen. 

Les mer om Spiregården her ved å klikke her!

Her er Ingrid sine beste sparetips:

  • Legg igjen lommeboka hjemme dersom du bare skal ut en rask tur. Vær litt streng med deg selv!
  • Lag mat hjemme, og spis vegetarmat!
  • Ikke undervurder havregrøt! Det er så godt og rimelig.
  • Velg en dag i uka der du unner deg selv noe spesielt, som en belønning for å ha spart hele uka.
  • Faste trekk til sparekonto og selvfølgelig Spiff.
  • Start med yoga og meditasjon. Helst i Spiregården.
Screen Shot 2017-04-13 at 4.12.57 PM.pngScreen Shot 2017-04-13 at 4.12.57 PM.png