Hvordan oppfylle drømmer gjennom sparing? Lise deler sine hemmeligheter!

Vi leter alltid etter verdens beste sparetips for å finne inspirasjon og motivasjon til å gjøre sparingen enda litt lettere. Lise fra Pengesnakk.no driver en blogg proppfull av gode sparetips , tanker om parforhold og forbruk. Hvordan ble Lise så god på å spare penger? Vi tok en prat med 29 åringen, for å lære litt mer om hvordan vi kan nå målene våre, enda litt raskere!


Navn: Lise

Alder: 29

Bor: Oslo

Jobb: For tiden i mammapermisjon, driver bloggen Pengesnakk.no

Utdanning: Mastergrad fra NMBU


Hei Lise! Tusen takk for at du tar deg tid til å prate med oss i dag. Har du hatt en fin uke?

Ja! Jeg er for tiden hjemme med gutten min som er seks måneder. Vi koser oss masse.

Så koselig! Vi har lenge fulgt med på bloggen din, og din ambisiøse sparing! Kunne du fortalt oss litt om hvem Lise bak denne fornuftige bloggen er?

Jeg har nok alltid vært av den fornuftige typen, men har andre hobbyer enn sparing altså 😀 ! Jeg har aldri hatt et stort forbruk, og er opptatt av å spare både penger og kloden vår. Heldigvis er det mange pengesmarte ting som også er bra for miljøet. Jeg kjører elektrisk bil, spiser ikke kjøtt og bruker tøybleier på babyen for å nevne noe.

@Pengesnakk@Pengesnakk

Pengesnakk

Imponerende! Når og hvordan bestemte du deg for å starte en blogg?

Jeg skrev en stund en blogg med faglig innhold gjennom jobb. Jeg har alltid vært glad i å skrive, og tenkte at en blogg om et tema jeg var enda mer interessert i hadde vært gøy å drive. Det er mange som ikke har et bevisst forhold til pengebruken sin. Jeg håper på å kunne inspirere andre til å prioritere pengene sine slik at de får et bedre liv.

Hvor finner du motivasjon til å være så god på å spare penger?

For å være ærlig trenger jeg ikke mye motivasjon. Å være sparsom er en del av livsstilen min. Mitt første sparemål var å få råd til et fint sted å bo. Det var i boks allerede mens jeg studerte. Så jobbet jeg mot å bli kvitt boliglånet. Det ble borte før jul. I år sparer jeg til noen store oppussingsprosjekter.

Har du alltid vært flink med penger?

Ja 😉

Hva er det vanligste spørsmålet du får fra dine lesere?

Leserne mine er glade i konkrete tall ! De vil gjerne vite akkurat hvordan jeg klarer å spare så mye som jeg faktisk gjør.

Er du og din mann gode til å spare sammen? Og oppstår det konkurranse mellom dere når det gjelder sparing?

Selv om vi begge er konkurransemennesker, er sparing et område vi heller backer hverandre opp på. Jeg er den som er mest gnien sånn i hverdagen, og han finner seg i å gå fremfor å ta bussen noen få stopp. Han har og begynt å spise matpakkene jeg tar med. Han ser riktignok mer sparepotensiale i de større investeringene vi gjør, og jeg ender gledelig opp med mintgrønn kjøkkeninnredning når vi fikk 80 % rabatt på utstillingsmodellen.

Herlig! Sparer du til pensjon?

Ja! Jeg sparer faktisk med mål om å kunne pensjonere meg om under ti år. Kommer nok ikke til å slutte å jobbe så tidlig, men det blir kult å ikke være avhengig av en fast jobb.

Hva er det verste og beste med å leve på et stramt budsjett, for å nå sparemål?

Det beste er at det er ganske stressfritt. Slipper å ha med lommebok uansett hvor jeg går, slipper å stresse rundt i butikker og bære handleposer hjem. Slipper å lure på om jeg har brukt for mye penger eller hva jeg skal kjøpe når lønnen kommer inn.

Det verste er nok at jeg mister spontaniteten. Er det noe jeg har lyst på vil jeg først undersøke hvordan jeg kan få det billigst mulig og jeg får litt vondt i magen når jeg blir invitert med på noe som innebærer å bruke mye penger på restaurantmat f.eks.

Som du allerede vet, holder vi på å lage verdens første sosiale spareapp. Vi vil gjøre det sosialt enkelt og morsomt for folk å spare penger. Tror du dette er noe vi er klare for i Norge?

Jeg er klar veldig klar! Jeg håper Spiff kan bidra til at penger ikke lenger er så tabu å snakke om.

Hva kommer du til å bruke Spiff til?

Jeg ville først brukt den sammen med jentegjengen for å spare til en skikkelig jentetur! Etter hvert vil jeg bruke den sammen med sønnen min for å lære han hvor gøy det kan være å spare.

Til slutt, beste personlige sparetips?

Mitt beste sparetips må nok være å sette av penger til sparing allerede når pengene kommer inn. Sparer du det beløpet du ønsker å spare på lønningsdagen, blir beløpene større enn om du sparer det som blir igjen etter månedens forbruk.

Besøk Lise og Pengesnakk.no ved å klikke her!


 

@Pengesnakk på Instagram@Pengesnakk på Instagram

@Pengesnakk på Instagram