Noe du lurer på?

Er pengene mine trygge hos Spiff?
qna-arrow-up
Sikkerhet er viktig for oss. Pengene dine spares helt trygt på din egen Spiffkonto hos vår bankpartner, BN Bank. BN Bank er medlem av Bankenes Sikringsfond. Det vil si at sparepengene dine på din Spiffkonto er garantert av norsk innskuddsgaranti. Spiff bruker også BankID for trygg autentisering.
Hva slags rente får jeg?
qna-arrow-up
Når du sparer i din egen Spiffkonto hos BN Bank får du 0.5 % rente fra første krone. Du kan dessuten til enhver tid besøke: https://www.bnbank.no/sparing/spiff/ for oppdatert rente.
Hvorfor skal jeg bruke Spiff når jeg har en sparekonto?
qna-arrow-up
Med Spiff kan du gjøre enda litt mer enn du kan i en vanlig sparekonto. Spiff gir deg bedre kontroll på pengene dine, med full oversikt over dine spareplaner rett på smarttelefonen din - et tastetrykk unna. Du kan opprette flere spareplaner og spare til hva du vil og med hvem du vil. I tillegg kan du følge din sparefremdrift og invitere med deg venner eller familie til å spare sammen med deg. Det blir rett og slett enklere og morsommere å nå målene dine.
Kan jeg ha flere spareprosjekter samtidig?
qna-arrow-up
Du kan ha så mange spareprosjekter som du selv vil samtidig. Spar til hva du vil, med hvem du vil. Kortsiktige eller langsiktige mål. Ski, scooter, hus eller sydentur, det er helt opp til deg. Du kan spare alene eller invitere med venner og familie til å spare sammen med deg.
Må jeg bytte bank?
qna-arrow-up
Spiff fungerer uansett hvilken bank du har, så du trenger ikke å bytte bank. Bruk ditt eget bankkort og Bank ID, så blir pengene dine plassert i din Spiffkonto hos BN Bank. Vi tilbyr banksikkerhet på lik linje som vår bankpartner, BN Bank. Det vil si at sparepengene dine står trygt og er garantert av norsk innskuddsgaranti.
I Spiff står det at jeg har spart en sum penger, men i BN Bank sin nettbank ligger ikke det samme beløpet jeg har lagt inn i appen. Hva er grunnen for dette?
qna-arrow-up
Når du gjør en betaling til spareplanen(e) din(e) vil din nåværende bank registrere dette som et varekjøp, på samme måte som om du har handlet i butikken eller på nett. Når pengene er betalt til Spiff tar det litt tid før de finner veien helt til din Spiffkonto. I oppstartfasen vi er i nå kan dette dessverre ta 3-4 arbeidsdager. Vi jobber akkurat nå med å få dette ned til 1-2 arbeidsdag, som er det mest vanlige ved korttransaksjoner.
Hvordan kan jeg ta ut pengene jeg har spart i Spiff?
qna-arrow-up
Når du går inn på din spareplan finnes det et valg for å "Ta ut penger". Her kan du (på iOS) ta ut penger og overføre direkte til et hvilket som helst norsk kontonummer. På Android kommer det opp en link for å åpne BN Bank sin nettbank. I BN Bank sin nettbank får du tilgang til din Spiffkonto når du logger inn med BankID. Du får dermed mulighet til å velge hva du gjør med pengene dine. Du kan overføre pengene direkte derfra så snart de er tilgjengelig.
Min Spiffkonto er sperret for uttak. Hvordan løser jeg dette?
qna-arrow-up
Å oppleve at du ikke får tatt ut penger fra din Spiffkonto og/eller Spiff lommebok er veldig kjedelig! Heldigvis er det ofte en enkel forklaring, nemlig at autentisering er sperret pga manglende info om AHV og/eller legitimasjon. Dette må innhentes før sperring kan oppheves. Alle banker har nylig gjort en ryddejobb på samtlige kundeforhold, inkludert vår bankpartner BN Bank. Dette har vært etter krav fra myndighetene, og det har vært bred omtale i media om saken. I 2019 har halve Norge fått oppfølging, og etter 3 purringer er bankene pålagt å sperre innskuddene frem til AML er besvart. Vår bankpartner BN bank har gjort det enkelt å legitimere seg via: www.bnbank.no/oppdater Her kan du også besvare kundeerklæringen. Når du har autentisert deg med BankID og besvart spørsmålene vil vår robot åpne sperringen innen en time eller to, og uttak vil fungere som normalt etter et par timer.
Kan jeg bruke Spiff uten å opprette Spiffkonto hos BN Bank?
qna-arrow-up
For å bruke Spiff er du i dag nødt til å åpne en Spiffkonto hos BN Bank. Spiff er ikke en bank, og vi trenger enkelt og greit et sted å oppbevare dine sparepenger.
Appen er gratis, hva er haken?
qna-arrow-up
Det er ingen haker med å spare i Spiff. Vi ønsker at det å spare i Spiff skal være helt gratis. Vi har heller ingen skjulte avgifter.
Jeg har tatt ut penger fra Spiff. Hvor lang tid tar det før pengene kommer på konto?
qna-arrow-up
Når man gjør et uttak i Spiff, sendes det en beskjed til BN bank sine banksystemer, om å starte overføringen fra spiffkontoen til ønsket mottakerkonto. Selve overføringen skjer i bankens systemer, og det tar normalt 1-3 virkedager før pengene lander på mottakerkonto. Akkurat hvor lang tid det tar avhenger av hvilke avtaler bankene har seg imellom. Velg “profil” og videre “transaksjoner” i appen for din fullstendige transaksjons-historikk.
Vi svarer på det du lurer på!
qna-arrow-up
Lurer du på noe om Spiff eller hvordan det fungerer? Ikke nøl med å ta kontakt på hello@getspiff.no - vi svarer deg så fort som mulig.
Hvorfor ble Spiff startet?
qna-arrow-up
Spiff er et resultat av et brennende engasjement for å hjelpe unge mennesker å spare og investere i det som betyr noe for hver enkelt. Etter å sett hvor få som snakker på unges premisser og hvilke barrierer som står mellom unge sparere og deres mål, ønsket gründerne Carl-Nicolai Wessmann og Steve Mellbye-Stølen å lage et verktøy som gjør det enklere og mer tilgjengelig for folk å spare. Uansett hvilken livssituasjon du er i. Og som virkelig gir en spare-opplevelse som fundamentalt endrer måten unge mennesker ser på penger og hva penger kan oppnå.
Hvem er Spiff laget av?
qna-arrow-up
Ideen til Spiff kom fra studiekameratene og småbarnsforeldrene Carl-Nicolai Wessmann og Steve Mellbye-Stølen, som begge deler ønske om å gjøre verden til et litt bedre sted. Til sammen har de flere år bak seg i blant annet Schibsted Media Group, DNB, Handelsbanken og Harvard Business School, før de i 2015 etablerte Spiff og fikk plass på StartupLab. Siden den gang har de flyttet til en låve på Skøyen, og blitt et produkt-team på 10 personer som brenner for å lage verdens beste spareplattform.
Hvordan fungerer Drips?
qna-arrow-up
Gjennom våre Drips partnere har du nå mulighet til å spare litt mer penger. Spiff Drips er et fordelsprogram som gjør det mulig å nå målene dine litt raskere, ved at du blir belønnet med drahjelp til sparingen din for å være kunde hos én eller flere av våre partnere. Du får tilgang til tidsbegrensede Spiff Drips og kobler deg på våre partnere - rett i Spiff appen.
Hvordan kan jeg få aktivert Drips i Spiff?
qna-arrow-up
For å få tilgang til Drips, må du første laste ned den nyeste versjonen av Spiff. Du får tilgang til Drips i appen, og du må selv aktivere Drips fra partnere i Spiff. I nåværende pilotfase har du tilgang til tre ulike partnere, Tibber, OBOS og Spiff. Vilkår og betingelser for å aktivere Drips finner du i appen, og skulle du ha noen spørsmål eller behov for veiledning kan du alltid nå oss hello@getspiff.no.
Hva er Drips?
qna-arrow-up
Spiff Drips er et helt nytt fordelsprogram for Spiffbrukere. Spiff Drips er en modernisert cashback-løsning, som lar brukere tjene ekstra penger til sparing gjennom våre nøye utvalgte partnere. Løsningen heter Spiff Drips, fordi du som Spiffbruker kan få små sparedrypp daglig til sparingen din fra våre partnere, rett i Spiff! Spiff Drips er nå i pilot, for å teste funksjonaliteten i tjenesten på et knippe av våre brukere. I pilotfasen har du mulighet til å koble deg på våre partnere Tibber og OBOS medlemskap, i tillegg til Spiff.