5 tips til sommergarderoben - uten å kjøpe nye klær!

Screen Shot 2017-06-29 at 3.37.03 PM.png

Slik får du en fresh garderobe på budsjett!

Det kan være fristende å oppgradere sommergarderoben med nye klær. Heldigvis har Karoline fra Tise delt sine beste tips for å vise hvordan du kan komme deg gjennom sommeren; uten å bruke penger på å kjøpe noe nytt. 

1. Tommelfingerregel: Selg unna før du kjøper nytt

Jeg har selv hatt shoppe-stopp i et par måneder nå. For å komme igang på en ordentlig måte, startet jeg det hele med å lage en enkel regel for meg selv. Dersom jeg skulle kjøpe noe som helst nytt - var jeg strengt nødt til å selge unna noe av nesten lik verdi først. Dette har fungert utrolig godt! Det har vært motiverende å bytte ut ting som aldri blir brukt - mot noe jeg heller elsker!

2. Kvitt deg med bomkjøp først

Jeg tror mange av oss har opplevd å kjøpe noe som aldri har blitt brukt. Etter å ha sett noen andre rocke et kult plagg, hender det jeg kjøper noe helt likt, til tross for at det egentlig ikke passer min personlige stil. Disse bomkjøpene henger som regel fortsatt i skapet - med prislappen på. Disse kan du ta bilde av i dagslys, gjerne stylet på en person, for så å selge unna på Tise. Inspirerende bilder selger ofte best! Sett av tid til en liten fotoshoot, gjerne sammen med en venninne. På den måten kan man hjelpe hverandre med alt fra styling til lys.

3. Tenk nytt - bruk det du allerede har

Ta en god titt i klesskapet ditt, og prøv nye kombinasjoner av styling. Kanskje har du et kult silkeskjerf liggende, som kan fungere som belte på en gammel jeans? Og kanskje kan den gamle jeansen bli kulere dersom du stryker på et par kule strykemerker? Dersom du liker å sy, er det også mulig å sy om en gammel skjorte til en off-shoulder bluse. Jenny Skavlan sin nettside er full av inspirasjon og gode oppskrifter!

4. Basisplagg av kvalitet kan kjøpes brukt

Jeg er opptatt av å handle inn basisplagg av kvalitet fordi fordi de varer lengre, og er bedre for miljøet. Ofte er disse plaggene litt dyrere. Ved å handle kvalitetsvarer brukt, kan man finne gode og rimelige plagg som varer. Og om jeg blir lei plagget, kan jeg selge det videre! Da er det dessuten fortsatt like fint, fordi det er laget av materialer som tåler litt. 

5. Shoppestopp

Inne i Tise-appen kan du melde deg på shoppestopp sammen med oss. For min del var det veldig motiverende å se hva en person faktisk kan gjøre godt for miljøet, ved å velge brukt fremfor noe nytt. Shoppe-stopp perioden har dessuten gjort meg mer bevisst mine vaner og holdninger, og bidratt til å gjøre meg mer miljøbevisst på andre områder. Det føles veldig bra!

 

Alle bilder i denne artikkelen tilhører Tise. Last ned appen her!