PERSONVERNERKLÆRING FOR SPIFF

 

Versjon 1.3.0 – 5. August 2020

Når du bruker Spiff gir du oss tilgang til opplysninger om deg. En personopplysning er en opplysning eller vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson. I denne personvernerklæringen beskriver vi blant annet hvilke opplysninger vi får tilgang til, hvordan vi får tilgang til opplysningene,  hva vi bruker opplysningene til, det rettslige grunnlaget for behandlingene, og dine rettigheter knyttet til at vi behandler personopplysninger om deg.

 

Spiff AS, organisasjonsnummer 914 939 577 er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i medhold av denne personvernerklæringen.

 

Hvis du har noen spørsmål angående hvordan Spiff behandler personopplysningene dine, vennligst chat med oss gjennom Spiff-applikasjonen/vår hjemmeside eller send en epost til privacy@getspiff.no.

 

Hvilke opplysninger samler vi inn og hva bruker vi dem til?

  1. Når du bruker Spiff gir du oss tilgang på ulike personopplysninger. Når du logger inn med BankID får vi tilgang på ditt personnummer, navn, og telefonnummer (BankID på mobil). Vi ber deg også om en gyldig epostadresse, samt telefonnummer der det ikke var tilgjengelig fra BankID. Disse opplysningene trenger vi for å kunne opprette en konto samt for å identifisere deg. Kontaktinformasjon benyttes slik at vi kan kontakte deg ved behov, og også for at dine venner og kjente skal kunne invitere deg til felles sparemål.

 

  1. Vi samler inn opplysninger om deg fra våre partnere. Hovedsakelig kontoinformasjon fra finansinstitusjoner som du inngår avtale med via Spiff. Eksempler på dette er kontonummer, saldo og transaksjonsdetaljer. Dette for å gi deg en komplett oversikt over din sparing.

 

Det rettslige grunnlaget for behandlingene nevnt i punkt 1 og 2 er at de er nødvendige for å oppfylle avtalen om å bruke Spiff.

  1. Hvis du har valgt å dele analyse- og bruksdata (enten gjennom ditt operativsystem eller ved å gi oss eksplisitt samtykke) registrerer vi opplysninger om hva slags teknologi du benytter. Eksempler på data som registreres er type mobiltelefon og nettleser, og hvordan du bruker Spiff-appen. Disse opplysningene brukes for å forbedre og videreutvikle Spiff og å gjøre tjenesten mer brukervennlig for deg, blant annet gjennom tilpasning.

 

  1. Hvis du kontakter Spiff sin kundesupport gjennom Appen sendes det med informasjon om din telefon og ditt operativsystem. Dette gjør oss mer effektive i jobben med å hjelpe deg.

 

Det rettslige grunnlaget for behandlingene nevnt i punkt 4 og 5 er legitim interesse. Vi har dokumentert interesseavveiningen vår i et separat dokument.

 

  1. Vi ber om tilgang til noen funksjoner på din telefon. Dette for å gi deg den beste brukeropplevelsen:

 

  • Dine kontakter – Når du skal invitere venner og kjente til felles sparemål ber vi om tilgang til dine kontakter. Vi lagrer ikke på noe tidspunkt din kontaktliste og vi sender den heller ikke til andre.

 

  • Kamera og bildealbum – Når du oppretter en bruker hos Spiff kan du laste opp et profilbilde. Til dette trenger vi tilgang til ditt kamera og bildealbum. Vi har ikke tilgang til andre bilder enn de du velger å bruke i appen.

 

  • Push-varslinger – For å kunne gi deg informasjon om hendelser knyttet til din bruker eller din deltakelse i sparemål trenger vi tillatelse til å sende deg push-varsler.

 

 

 

  1. Når du tar i bruk funksjoner som Boost, delte sparemål eller sender invitasjoner til kontaktene dine, deler du informasjon om dine venner (navn og telefonnummer)e med oss. Vi bruker informasjonen kun for å gjennomføre nevnte oppgaver. De du har delt informasjon om vil motta informasjon fra oss om hvilke opplysninger vi har samlet inn og hvorfor.

 

 

  1. Vi vil fra tid til annen sende deg informasjon om Spiff, slik som tips om bruk av tjenesten, nyheter, statistikk og annen relevant informasjon. Slik informasjon kan også omfatte informasjon om finansinstitusjone vi samarbeider med og andre samarbeidspartnere. Du kan når som helst melde deg av slike utsendelser ved å bruke avmeldingsfunksjonaliteten i utsendelsen, gjennom chat, eller ved å sende e-post til privacy@getspiff.no.

 

 

Deler vi dine personopplysninger med andre?

  1. Ut over det som fremgår av denne personvernerklæringen deler vi ikke opplysningene dine med andre med mindre du samtykker til det eller vi er pålagt å utlevere personopplysningene dine i medhold av lov eller vedtak fra myndighetene.
  2. Når du oppretter en kontoavtale med en bank eller finansinstitusjon må du gi personopplysninger direkte til denne. Hvilke opplysninger dette er og hvordan disse behandles fremgår av den enkelte kontoavtale.

 

  1. Vi kan dele anonymiserte data med tredjeparter for å sikre driftsstabiliteten til appen.

 

Informasjonskapsler (cookies)

  1. Vi benytter informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for at tjenestene våre skal fungere optimalt på din(e) enhet(er), i forbindelse med statistikk, analyse og tjenesteutvikling, og i forbindelse med markedsføring.

 

  1. Vi benytter følgende informasjonkapsler som er nødvendig for funksjonalitet på vår nettside:

 

Dine cookie valg:

Inneholder dine cookie-valg. Brukes for å huske dine cookie-valg på hver sidevisning og ved navigasjon, så du ikke må velge dette på nytt for hver side. Denne slettes automatisk etter 1 år.

Cookies: moove_gdpr_popup

PHP session:

Inneholder en anonym identifikasjon, som hjelper nettstedet å huske hvilken besøkende som er deg. Denne blir slettet automatisk når du lukker nettleseren.

Cookies: PHPSESSID

Drift chat:

Inneholder anonym identifikasjon og innstillinger, holder styr på hvem som er hvem i chat-verktøy for å kunne holde en kontinuerlig dialog. Desse slettes automatisk etter 1-2 år.

Cookies: DFTT_END_USER_PREV_BOOTSTRAPPED, DRIFTT_AID, DRIFFT_SID

Google Analytics:

Denne websiden bruker Google Analytics for å hente inn anonym informasjon som f.eks antallet besøkende og hvilke sider som er mest populære.

Å beholde denne hjelper oss å forbedre nettstedet.

Cookies: _GA, _GAT, _GID, DSID, IDE.

Facebook Pixel:

Denne appen og websiden bruker Facebook Pixel for statistikk og markedsføringsformål.

Cookies: xs, wd, spin, sb, presence, fr, dpr, datr, c_user, act, _fbp.

 

  1. De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler som standard. Du kan når som helst avslå bruken av informasjonskapsler ved å gjøre endre innstillingene i nettleseren slik at den ikke godtar informasjonskapsler, men det kan føre til at deler av tjenesten ikke fungerer som den skal.

 

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

  1. Med mindre lengre lagring er lovpålagt, lagrer vi ikke personopplysningene lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Det innebærer at, med mindre opplysningene ikke lenger er relevante, vil opplysningene dine oppbevares og kunne brukes i tråd med denne personvernerklæringen så lenge du har en brukerprofil på Spiff.

 

  1. Dersom du sletter Spiff-profilen din vil alle opplysningene dine slettes med mindre fortsatt lagring er nødvendig i en periode av lovpålagte grunner eller av hensyn til mulige tvister. Opplysningene kan også lagres videre for statistikk- og analyseformål. Selv om du sletter informasjon i appen og vi sletter i bakenforliggende systemer, kan det ta en periode på 30 dager før alle sikkerhetskopier også er slettet.

 

  1. Når du inviterer venner eller booster venner som ikke allerede bruker Spiff deler du deres kontaktinfo med Spiff. Hvis ikke den inviterte tar i bruk Spiff innen 31 dager sletter vi denne kontaktinfoen.
  2. Vi har etablert rutiner for sletting og anonymisering i tråd med ovennevnte, og du kan selv fjerne, endre, eller be om at vi fjerner eller endrer opplysninger fra din brukerprofil.

 

Dine rettigheter

  1. Personvernforordningen gir deg en rekke rettigheter, blant annet rett til innsyn, retting og sletting. For fullstendig oversikt over dine rettigheter, se personvernforordningen artikkel 15 – 22 og informasjon hos Datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/den-registrertes-rettigheter/.

 

  1. Du kan selv fjerne eller rette personopplysninger i din brukerprofil. Retten til endring eller sletting gjelder også andre opplysninger om deg som vi behandler, men bare hvis fortsatt behandling ikke er lenger er nødvendig, for eksempel for å oppfylle avtalen med deg.

 

  1. Hvis du ikke er enig i hvordan vi behandler personopplysningene dine har du rett til å klage til Datatilsynet. Du bør likevel ta kontakt med oss først slik at vi kan oppklare eventuelle uklarheter.

 

Informasjonssikkerhet

  1. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13 .

 

Endringer

  1. Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen dersom vi gjør endringer som har betydning for hvordan vi behandler personopplysninger.
  2. Ved større endringer vil vi informere om dette i appen og/eller annen form for kommunikasjon.

 

Kontakt

privacy@getspiff.no