Vi er Team Spiff – møt vår CTO Steve!

Vår sympatiske co-founder Steve, har troen på at bedre spareverktøy kan hjelpe flere mennesker med å nå sine små og store mål her i livet.
Steve-mellbye-stølen

På en liten låve i Oslo sitter det ti engasjerte mennesker og jobber for enklere sparing. I 2018 har vi lyst til at du skal bli bedre kjent med hvem vi er, hva vi gjør og hvorfor vi brenner for Spiff.
 
Bli bedre kjent med verdens mest engasjerte CTO og familiepappa Steve, og hans drøm om å gjøre sparing enklere og verden til et bittelitt bedre sted:

 

Steve Mellbye-Stølen, hvem er egentlig du?

 

Jeg er vel først og fremst en familiefar. Jeg har en fantastisk kone og to skjønne barn, og synes jeg er veldig heldig som får være sammen med dem hver dag. Jeg elsker å leke med barna, lære dem ting, lære ting av dem og oppdage verden på nytt sammen med dem. Forøvrig liker jeg å lese, spille spill og fundere over smått og stort. Dype samtaler gir meg mye. Folk sier jeg er over gjennomsnittlig strukturert, snill og at jeg kan bli veldig engasjert i saker jeg bryr meg om. Det stemmer nok.
 

Kan du fortelle oss litt om hvor du jobbet tidligere?

 
Jeg jobbet i DNB i nesten ti år før jeg startet Spiff sammen med Calle. Der jobbet jeg først med forretningsutvikling i Innovasjonsdivisjonen deres. Deretter med aktivt eierskap i Konserninvesteringer, som har ansvaret for DNBs egne investeringer. Før jeg var i DNB jobbet jeg som systemutvikler i noen år. Jeg har også laget et strategispill til iPhone sammen med min kone, Helene. Jeg har for det meste jobbet med finans eller tech, eller med kombinasjonen av begge samtidig 🙂
 

Hvorfor Spiff? Hvordan startet dette eventyret for deg?

 
Det startet så smått i 2013 en gang. Calle og jeg hadde bestemt oss for å starte noe sammen. Jeg dro ned til ham på Briskeby fast hver onsdag kveld etter at jeg hadde lagt datteren min. Der drakk vi kaffe til alt for sent på kvelden og pratet oss gjennom alt som kunne bli bedre i verden og hvordan vi kunne hjelpe til med å dytte det i riktig retning. Det var – og er – nok å ta tak i, men det mest nærliggende var å gjøre noe innen et felt vi kunne en del om. Dermed ble det å gjøre sparing og investering så enkelt som overhodet mulig, slik at flest mulig mennesker kan få gode pengevaner og klare å nå små og store mål de har i livene sine. Sommeren 2015 fikk vi investorer med på laget, og i oktober 2015 kunne jeg bli med Calle i Startuplab for å drive Spiff på heltid.
 

Hva gleder du deg mest til i 2018?

 
Å endelig lansere Spiff!
 

Hva slags forhold har du til sparing?

 
Akkurat nå er det et litt anstrengt forhold, for gründerlivet gir ikke rom for mye sparing. Det er mer “hva annet kan jeg selge fra boden”? Før Spiff var jeg en periodisk sparer. Jeg sparte opp en stund, men så brukte jeg det. Litt av grunnen til det tror jeg var at det ofte ikke var et definert sparemål bak sparingen, det var bare en fristende haug med penger. Det er jo helt greit å spare opp til noe og så kjøpe seg det, men det hadde vært fint med noe mer langsiktig sparing i tillegg. Mens jeg venter på at Spiff-appen løser dette for meg, har jeg laget noen dedikerte, navngitte sparekontoer sammen med Helene, som vi har ambisjoner om å fylle på “snart”.
 
6 kjappe:
 
Har dilla på:
– Å lete i Spotify etter bra musikk gitt ut i 2018
– Dele én Crabbies med isbiter og lime med Helene for å markere det offisielt er fredagskveld
– Prøver å få dilla på programmene i Nikes NTC app. Med varierende suksess.
Siste filmen du så:
– Tror det var The Force Awakens på nytt. Det blir lite film om dagen… Men ser siste sesong av Love på Netflix nå.
Beste kjøp 2017:
– Fire rumpeakebrett til 19 kroner stk. Mye gøy for pengene!
– Sparemål for 2018:
– Sommerferie!
– Favorittblogger:
Stratechery.com, a16z.com og shifter.no
3 emojiis som beskriver deg selv:

Publisert av Ada 29.03.2018