Vi er Team Spiff – Møt vår CEO Calle

Da Carl-Nicolai ble pappa for første gang, skjønte han verdien av at mennesker virkelig tror på hverandre. For oss på låven er han definitivt Norges mest engasjerende teamleder, klar for å lansere sin tredje baby- nemlig Spiff.
Calle-Wessmann-Spiff

På en liten låve i Oslo sitter det ni engasjerte mennesker og jobber for enklere sparing. I 2018 har vi lyst til at du skal bli bedre kjent med hvem vi er, hva vi gjør og hvorfor vi brenner for Spiff.

 

Etter flere års erfaring fra blant annet basketball-banen, BI, Harvard og Schibsted, bestemte småbarnspappa Calle seg for å lage spareapp sammen med studiekameraten Steve. Bli bedre kjent med vår lidenskapelige leder og hans sterke ønske om å gjøre sparing enklere og verden til et bittelitt bedre sted:

 

Carl-Nicolai Wessmann, hvem er egentlig du?

 
Si det. Jeg er meg. En glad og optimistisk småbarnspappa som prøver å finne ut av livet, og kanskje gjøre en forskjell i verden vi lever.
 

Kan du fortelle oss litt om hvor du jobbet tidligere?

 

Jeg jobbet i Schibsted med digitalisering av aviser i Frankrike, Spania og Baltikum. Det var utfordrende, og veldig givende å lære ordentlig business. Dette var etter finanskrisen som traff annonsemarkedene knallhardt. I tillegg sluttet jo de unge å lese papiraviser og vi måtte bygge mobile kanaler. I Schibsted fikk jeg masse ansvar av min sjef som turte å gi tillit til oss unge og sende oss ut i verden. Det er jeg evig taknemmelig for.
 

Hvorfor Spiff? Hvordan startet dette eventyret for deg?

 
Steve og jeg ville bygge noe som betyr noe. Noe vi kunne være stolte over for barna våre når de vokser opp. Så vi lekte med tanken på å forenkle hvordan folk sparer penger allerede i 2013 ved siden av jobb. Da kalte vi det Lettspart. Men det var først da jeg fikk så mye positiv feedback på ideen fra klassekamerater på Harvard at jeg turte å hoppe. Der borte ble jeg pappa for første gang, og jeg skjønte verdien av at mennesker virkelig tror på hverandre. Etter pappaperm tilbake i Norge satset jeg alle sparepengene mine og startet Spiff.
 

Hva gleder du deg mest til i 2018?

 
Lansere Spiff, min 3e baby. Vi har gått gjennom vann og ild for å bygge Spiff, og nå er vi klare til å vise hva vi er gode for. Jeg blir kastet ut hjemmefra om det ikke skjer i år…
 

Hva slags forhold har du til sparing?

 
Akkurat nå er jeg veldig glad for at min herlige kone som også har vært gründer siste årene har ansvar for økonomien hjemme. Alt ekstra har gått inn i Spiff, inkludert alle sparepengene. Før Spiff var jeg flink. Da satte jeg av ca. 10% av lønnen min hver måned og bygget et eget aksjefond, så det hjalp godt på i starten før vi hadde investorer i selskapet. Nå er jeg mest blakk. Men lykkelig.
 
6 kjappe:

  • Har dilla på: Basket og GIFs.
  • Siste filmen du så: Lillefot og vennene hans ca. 5 ganger hittil i år.
  • Beste kjøp 2017: Jeg har ikke rukket å handle så mye…
  • Sparemål for 2018: Ferie januar 2019 med hele familien.
  • Favorittblogg: Som en krystallkule for trender : https://news.ycombinator.com/news
  • 3 emojiis som beskriver deg selv:
Calle-emoji
Publisert av Ada 05.03.2018