Verken førjulstid eller julefeiring trenger å koste skjorta ❤️

Tips til rimelig førjulshygge finner du her!

1. Arranger julebord hjemme

 

Hva med å arrangere til et hyggelig spleiselag hjemme i, i stedet for en dyr førjulstid på restaurant. Lunsj eller middag; alle tar med litt hver og vips så har man et hyggelig måltid som ikke tømmer lommeboken. Med appen Too Good to Go kan du reservere deilige forundringspakker med bakverk til under hundrelappen, og be resten av gjengen ta med seg pålegg og kanskje litt gløgg.

2. Finn julestemning i ditt nærmiljø

 

Før jul er det utallige hyggelige arrangementer over hele landet som enten er gratis eller donasjon-basert. Hva med en gratis julekonsert i din lokale kirke? Eller kanskje du er OBOS-medlem? Da får du rabatt på både teater og konserter. Hva med å ta turen på et julemarked i nærmiljøet? Bruk Facebook aktivt, og se etter arrangementer i ditt nærområde. En god mulighet til å finne julestemning.

3. Byttelån festantrekk med venner

 

Et helt nytt antrekk til julebord og julefester kan fort bli veldig dyrt. En rimelig løsning, er å gå på skattejakt i venners klesskap. Hva med å byttelåne? Arranger en byttekveld og inviter til en komplett aften med manikyr og pedikyr i sesongens farger, eller prøv dere på Maja Hattvangs gurkemeie-maske! Se etter kule negle-mønster på Pintrest eller Elle.com. 

4. Julegave-verksted hjemme

 

Bytt ut gull-makaroni og dorull-nisser med kule, hjemmelagde presanger. Pepperkaker kan males med neglelakk, og fungere som julepynt i flere år fremover. Gamle Pringles-pakker kan trekkes om i julepapir, og bli til lekre esker for julebaksten. Eller hva med hjemmelaget såpe av lavendel og grapefrukt ? Det er også mange fine gaver som kan spises! Prøv hjemmelaget pesto, parmesan-kjeks og syltet oliven på glass. Et annet veldig morsomt tips, er å handle inn helt blanke mobil-deksler på nett, og pynte dem med personlige navn og farger! Mer kreativ presang skal du lete lenge etter!

5. Julebakst

 

Inviter venner og familie til baking, julemusikk og gløgg. For å få ned kostnadene, er spleiselag tingen. Ta med litt hver. Kanskje du ønsker å gå for tradisjonell bakst eller prøve noe helt nytt?  Hva med salte karamell-kjeks, Peppermynte-Oreos, Julenisse-popcorn eller Juletre-jordbær? De fleste er enkle å lage, ser kjempefine ut og fungerer perfekt som julegaver.

6. Aktivitetskalender

Til helgen er det for mange duket for den første luken i årets julekalender. Ønsker du å lage en julekalender, men ikke kommet helt i gang..? Her får du et tips! Du trenger ikke å bruke mye penger på en julekalender, prøv å lage en aktivitetskalender istedenfor. Gjør hyggelige ting sammen, med familie eller venner. Bak lussekatter, se en julefilm, last ned et stjernekart og se på stjernene, lag kakao med krem, spill et spill sammen, lag hjemmelagde julekort, gå på skøyter, pynt til jul sammen, skriv en takknemlighets-liste eller sett sammen et pepperkakehus. Mulighetene er mange, og hverdagene frem til jul går raskt når de er fulle av kvalitetstid. Del ut lukene, slik at dere har ansvar for å finne på hyggelige ting noen dager hver.

7. Kjøp ting brukt!

 

Før du handler inn ny julepynt og miksmaster til julebakst, anbefaler vi deg å svinge innom Finn.no, Shpock eller Facebook Marketplace. Det du savner, er det garantert noen andre som ønsker å bli kvitt. Fant du ikke drømmekjolen i venninnegjengen, kan du låne en fra Fjong eller kjøpe brukt gjennom Tise! Lykke til!

Frem til jul deler vi sparetips og andre råd for en spareglad-jul i våre sosiale kanaler. Sees på Instagram, @GetSpiff!

Publisert av Ada 25.11.2018