Velkommen Hieu – vår nye CFO/COO

Det gleder oss stort å kunne ønske vår splitter nye CFO/COO Hieu Tran velkommen til Spiff!

På en liten låve i Oslo sitter det ni (snart ti!) engasjerte mennesker og jobber for enklere sparing. Vi har lyst til at du skal bli bedre kjent med hvem vi er, hva vi gjør og hvorfor vi brenner for Spiff. Vårt nyeste medlem har fremdeles noen uker igjen før han begynner for fullt på Team Spiff, men har allerede rukket å representere spareappen vår under Paris Fintech Forum i januar tidligere år. Bli bedre kjent med vår nye CFO/COO her:

 

Velkommen Hieu! hvem er egentlig du?

 

Takk! Jeg er en tjuagutt fra Bergen som er interessert i musikk, andre kulturer, reise og gastronomi. Jeg er også veldig interessert i å utvikle gode løsninger for en bærekraftig framtid!

 

Så kult! Kan du fortelle oss litt om hvor du har jobbet tidligere?

 

I mitt tidligere liv jobbet jeg for Norfund med bærekraftige investeringer i frontier og emerging markets. En Internasjonal og veldig lærerik arbeidsplass, med givende mandat. For en som er glad i å reise og møte andre kulturer fikk jeg muligheten til å reise til steder en vanligvis ikke hadde reist til. Hargeisa i Somalia var nydelig! Kommer virkelig til å savne min avdeling i Norfund.

 

Spennende! Men, hvorfor Spiff? Hvordan startet dette eventyret for deg?

 

Jeg har alltid vært interessert i hva som skjer i ‘fintech-sfæren’, spesielt selskaper med en bærekraftig edge. Da Calle kontaktet meg og introduserte produktet sitt var jeg solgt! Han hadde allerede et solid team og produkt på plass, så da var det bare å hoppe på toget (FOMO)! Hva er det verste som kan skje med sparing og en god spareapp? At folk sparer mer! For en som er over gjennomsnittet glad i gadgets, likte jeg ideen med å gjøre sparing enkelt, morsomt og sosialt!

 

Hva gleder du deg mest til i 2019?

 

Jeg er dessverre ikke et vintermenneske så ser virkelig fram til sommer i Oslo, men også til å være med på reisen til SPIFF!!

 

Hva slags forhold har du til sparing?

 

Med en økonomiutdannelse i baklommen må jeg vel si at jeg i utgangspunktet har hatt et bevisst forhold til personlig økonomi og sparing. Så jeg har alltid prøvd å sette av en liten slant med penger etter hver lønnsslipp. Når det er sagt er jo jeg også veldig glad i å bruke penger. Helt siden jeg var liten har jeg lagt min elsk på sneakers… Husker godt da jeg sparte til mine aller første adidas shelltops – fresh off the box. Wow! Føltes som jeg var en del av Run DMC!😊 For meg handler det om balanse 😊

 

6 kjappe:

 

– Har dilla på: Pasteis de natas (egentlig alt som er søtt). Også sport! Fotball, basket, boxing…. you name it!!
– Siste filmen du så: Sweet Bean
– Beste kjøp 2018: Anskaffet meg Langrennsski etter nesten ti år i Oslo– tar litt tid for en bergenser å bli bitt av Østlandskbasillen
– Sparemål for 2019: Elektrisk lastesykkel
– Favorittblogg:
– Da blogspot var populært var jeg ofte innom
http://epicureandealmaker.blogspot.com/ , Larsvaular.blogspot.com, Steinsaksogsolvpapir.blogspot.com, (utrop til Lars og Nam )
– Ingen spesifikke på det nåværende tidspunkt, men titter ofte innom Lasse Meholms blogg Finansit.no
– 3 emojiis som beskriver deg selv: 👨‍👩‍👦‍👦 🍪 🎼

Publisert av Ada 17.02.2019