Hun avslørte mannens usikre gjeld på 600 000 kroner, og delte historien med hele Norge. Hva har skjedd siden sist?

Slik sparer og nedbetaler småbarnsfamilien totalt 16 000 kroner i måneden!

Pengelivet: I denne serien deler unge voksne sine ærlige erfaringer rundt privatøkonomi, penger, forbruk og sparing.

 

 

Det er nå et halvt år siden Bente Linn Dirdal delte sin historie for aller første gang, her på Spiffbloggen. Hun var klar for å kjøpe hus, men oppdaget at sparepengene var byttet ut med en usikker gjeld på over 600 000 kroner. Hennes mann Tom-Andre hadde mistet jobbet, og tatt opp lån i stillhet som gradvis hadde sendt familien inn i en økonomisk krise.

 

Etter det første sjokket hadde lagt seg, bestemte Bente Linn seg for å ta eierskap til situasjonen, og startet arbeidet med å finne en vei ut av gjeldskrisen for hele familien. Sammen har de nå blitt en stor inspirasjonskilde for andre, og har fortsatt å dele historien sin med resten av landet.

 

– Etter at vi delte historien vår med Spiff, har både VG, Dagbladet, lokalavisa og TV2 delt saken videre, og vi har vært gjester på selveste God Morgen Norge. Jeg kjente på en syk spenning i magen da dette skulle ut i offentligheten, men visste samtidig at det var riktig å dele vår historie. Det er så mange som har opplevd det samme som oss, men det er veldig få som snakker om det.

 

Tilbakemeldingene Bente Linn har fått fra andre, er omtrent utelukkende positive. Bente Linn tror åpenhet bidrar til mindre skam og mer håp i situasjoner tynget av forbrukslån og kredittkortgjeld.

 

– Det er så mange som har opplevd det samme som oss, men det er veldig få som snakker om det, selvom det er et stort samfunnsproblem. Det er så mange familier der ute som sliter med usikker gjeld, og som har mistet kontroll over familieøkonomien. De kjenner på en vanvittig skam som også ødelegger hele livsgnisten deres. Åpenhet og historier fra andre som har kommet seg ut av en krise bidrar til mindre skam og mer motivasjon til å ta grep.

 

Tok tilbake kontrollen

 

For det er mulig å snu skuta. Det er Bente Linn og Tom-Andre levende bevis på. Sammen har de nå nedbetalt nesten 300 000 kroner av gjelden, og sparer fast 11 000 kroner i måneden. Bente Linn forklarer at det er automatiske trekk og et bevisst forbruk som har hjulpet dem aller mest.

 

– Vi har jo fått et helt annet liv nå, enn hva vi hadde før gjelden kom frem i dagslys. Da vi delte vår historie og inspirerte andre til å ta tak i sin økonomi, ble vi også mer motivert motivert selv! Det krever mye arbeid å ta tilbake kontrollen, men vi står sterkere sammen nå enn før. Både som familie, og som par.

 

Følg Bente Linn sin sparereise og få daglige tips på hennes instagram konto.

 

💰 Her er Bente Linn sine beste tips for å ta tilbake kontrollen:

  • Autotrekk for sparing og et bevisst forbruk
  • Vær 100 % ærlig med hverandre, sannheten kommer alltid frem til slutt
  • Få hjelp og ta tak i situasjonen med én gang, du kommer ikke til å angre. Det sitter så mange dyktige mennesker der ute som vil hjelpe dere ut av en gjeldskrise
  • Viktig å inkludere barna i sparingen, slik de også forstår hvorfor vi gjør det og samtidig kan lære seg å spare til konkrete mål og få tips til sin egen fremtid.
  • Ikke gi opp
  • Sett av tid (og litt penger) til å feire små delmål! En ekstra god middag, eller kanskje en tur på kafé kjennes ekstra godt når det er ekstra fortjent!

Publisert av Ada 27.01.2021