Tips: Miljøvennlig sommerferie i år?

Klar for sommerferie, men også klar for å gjøre den grønnest mulig? Her er tipsene 🌎
miljøvennlig sommer

Ta med bilen på sommerferie

 

Er det mer enn to personer i bilen, kan bilferie være mer miljøvennlig enn å fly. Er dere en liten familie eller en vennegjeng kan dere farte rundt med god samvittighet, oppdage vakre landskap, og kanskje besøke et av våre naboland? Flere hevder at Norge med sin enestående natur er et av de aller vakreste stedene i hele verden for bilferie. Sjekk ut NAF sin oversikt over Norges fineste veistrekninger.

 

Se Norge fra sykkelsetet

 

Vi er flere sykkel-entusiaster på Team Spiff, og i fjor delte vår Lead Backend Developer Håvard sitt herlige tips:  “Test ut spontane lange sykkelturer i Norge. Ta toget et sted og sykle hjem over noen dager. Dette er den beste måten å se Norge på”. Her er fem fine sykkelturer fra Turistforeningen.

 

Leie overnatting – et grønnere alternativ til hotell

 

Turistforeningen har hytter de leier ut over hele landet, eller du kan sjekke ut airbnb.no. Gjennom Statskog kan du dessuten leie hytter til en rimelig pris, og selvfølgelig finner du hytter på Finn.no. Et annet godt tips er rett og slett å bruke Facebook til å spørre om du kanskje kjenner noen som leier ut en tom hytte eller bolig i en by som er ny for deg!

 

Staycation

 

Et avslappet, rimelig og miljøvennlig alternativ til årets sommerferie. Skal du ikke betale for transport, overnatting og andre kostnader, kan du kanskje dra på litt andre steder? Sjekk ut markeder og museum du tidligere har glemt, prøv en ny kafe i et ukjent nabolag, eller dra på oppdagelsestur i skogen. Unn deg en avocado-toast, finn et tjern og ta deg et bad. Stell i stand piknik med venner, og let litt på nettet etter hva en turist faktisk hadde sjekket ut i din egen by.

 

Ferie på gård

 

Sjekk ut Økoguiden for en oversikt over økologiske gårder i Norge som også har overnattingsmuligheter. Noen av dem tilbyr også at du kan jobbe for gratis kost og losji. Kunne du tenkte deg å lære enda mer om økologisk gårdsbruk i andre land, kan du melde deg på World Wide Opportunities on Organic Farms. Gjennom dette nettverket kan du finne en gård i utlandet, som tilbyr deg arbeidserfaring, kost og losji, i tillegg til praktisk hjelp for å få deg frem og igang. Du betaler din egen transport, men kan få erfaringer og opplevelser for livet i bytte mot egen arbeidskraft.

 

Ta gode valg og plukk opp søppel etter deg

 

Ta med deg alt søppel, alltid. Er du ute i naturen burde du alltid ta med deg matavfall, da disse trenger veldig lang tid til å brytes ned i feil klima. Skal du på piknik i parken er det supert å tilberede mest hjemme, slik at du ikke bruker unødvendig mye emballasje og innpakning som take-away ofte oppbevares i.

 

Ta med deg de gode vanene på ferie

 

Selvom det kan være fristende å plukke opp snacks, drikke og iskaffer på veien i sommer, er det beste for miljøet om du fortsetter å plukke opp etter deg, smøre matpakke, lage iskaffe hjemme, ha bærenett i veska og planlegger dagen så godt du bare kan. Sommeren er like hyggelig om den inkluderer dine miljøvennlige rutiner! Dessuten varer kanskje feriepengene enda litt lenger om du får sløyfet småbeløpene her og der.

Publisert av Ada 02.07.2019