Tips: 4 enkle grep for økonomien din

Sett av en time i helgen til å få oversikt og ro i sjelen 💪
4-tips-for-oversikt

Oversikt i en krevende tid

 

Vi vet ikke hvor lenge krisen vi nå står i skal vare, og for mange av oss er plutselig hverdagen preget av en arbeidsplass og fremtid som føles usikker. Før problemene hoper seg opp og blir enda mer overveldende, kan det være klokt å skaffe seg en total oversikt, og stramme inn der en kan.

Det kan være klokt å gjøre seg litt tanker om hvilke utgifter som burde prioriteres, slik at en betaler ned den dyreste og usikre gjelden først, og heller ber om utsettelse på boliglånet.

 

4 tips:

 

1. Logg deg inn i nettbanken og undersøk hva du har brukt penger på de siste månedene. Sett deretter opp et budsjett, der du vurderer hva som må beholdes og hvor du kan stramme inn.

 

2. Undersøk kredittkort-faktura og telefonregning! Her kan det finnes skjulte utgifter i form av abonnementer, strømmetjenester og lignende. Kan du klare deg uten noen av disse, eller er det noen som må bli? Kanskje kan du til og med dele på noen av strømme-tjenestene med en venn?

 

3. Det vil alltid være regninger vi ikke kan klare oss uten. Strøm, bolig, mobil og forsikring er eksempler på utgiftsposter som vil forbli faste, men det er også mulig å forhandle på betingelsene dine. Sett opp en oversikt og ta en runde på telefon til de ulike selskapene. Du kan spare mye på å ringe rundt! Et tips her er å skrive ned et lite manus til deg selv, gjerne med forslag på hvilken pris du kunne tenke deg. Mange er ekstra fleksible om dagen, og vil hjelpe så godt de kan.

 

4. Snakk sammen om penger og økonomi. Ring en venn som kan være i lignende situasjon som deg, eller et familiemedlem. Ikke vær redd for å prate sammen om penger! I disse dager er åpenhet og sparring på løsninger viktig og verdifullt.

 

Lykke til, og send oss gjerne en melding dersom du lurer på noe eller har et tips vi burde få med oss.

Publisert av Ada 17.04.2020