Tidenes sommer… på budsjett😍

Sommeren trenger ikke være dyr for å være fin. Her er 8 ferske tips ☀️
tips-8-rimelige-sommer

8 tips til en fantastisk sommer på budsjett:

 

1.Besøk en lokal bondegård

 

De fleste byer har bondegårder relativt lett tilgjengelig og åpne for offentligheten. Duften av kumøkk er overraskende herlig, når en ellers er omgitt av datamaskiner og smarttelefoner. Se kyrne beite, klapp en geit, eller plukk bær og poteter. Mulighetene er mange, og bondegården har som regel sine egne hjemmelagde fristelser og småretter som kan nytes til lunsj. I Oslo anbefales Bogstad Gård, som dessuten har egen kafe og hyggelige priser. Ta 32 bussen til Bogstad Camping, og følg skiltene inn til bondegården.

 

2.Oppdag et nytt land hjemmefra

 

Finn frem et verdenskart og gjør deg klar for en temakveld. Ta bind for øynene og pek på et tilfeldig land. Kina, Mexico, Canada eller India? Bruk bloggere og Youtube for å lære dere litt mer om kulturen og mattradisjoner i det utvalgte landet. Besøk en lokal matbutikk eller finn et matmarked for å handle inn ingredienser til en typisk lokal rett. Spill landet sin lokale musikk hele kvelden, og avslutt med en morsom quiz for å se hvem som har lært mest. Kanskje kan det finnes en morsom premie i tråd med kulturen?

 

3.Dra til sjøs!

 

Dette høres kanskje vanskelig ut, men det finnes så utrolig mange alternativer. Undersøk om du kan ta turen til en lokal øy med ferge, eller dra på padletur med kajakk i en nærliggende innsjø. En ferge-billett koster under femtilappen, og utleie av kajakker trenger ikke koste mer enn rett under hundrelappen! Husk svømme-vest, badetøy, solkrem og digg matpakke. Det finnes også mange steder hvor du kan leie ‘Stand Up Paddleboards’.

 

4.Yoga i parken

 

Yoga er god trening, men også veldig godt for hodet. Forpliktelser i hverdagen og stress kan bli lettere å håndtere hvis det gjøres tid til litt yoga eller meditasjon mellom slagene. Sommerferien kan være en utmerket tid for å utforske dette området, enten du er fersk som yoga-student, eller bare trenger en liten oppfriskning. Gratis yoga arrangeres i landets store parker, og et raskt søk på Google sendte oss rett inn i Frognerparken, St.Hans parken, Dovre og Gudbransdalen. Trenger du litt tid for å deg selv i starten, kan du ta med laptopen og et yogakurs ut i hagen eller på terrassen. Namaste!

 

5.Overnatt i et fyrtårn!

 

Langs hele kysten kan du leie deg inn på et fyrtårn, og nyte overnatting ved vannet. Hele 60 av Norges 212 fyr er åpne for overnatting! Start dagen med et morgenbad og fisk din egen lunsj og middag. Få ting slår havets stillhet. Prisklassen varierer noe, men du kan finne priser helt nede i et par hundre kroner per person. Klikk her for NRK sin liste over tilgjengelige fyr i Norge!

 

6.Gå i fjellet

 

Norge er verdens vakreste land, og naturen vår byr på fantastiske opplevelser. Har du noengang lagt ut på langtur med vennegjengen for å gå i fjellet? Vi garanterer fantastiske minner (og bilder til Instagram). Er du usikker på hvilken rute du skal ta, eller interessert i overnatte underveis? Turistforeningen sine aller beste tips og ruteforslag finner du på Ut.no

 

7.Telttur

 

Har du noengang sovet under åpen himmel eller? Følelsen er helt ubeskrivelig, spesielt sammen med gode venner eller kjæresten. Vi anbefaler å pakke en sekk med god mat og drikke. Og kanskje en sikkelig god frokost? Kom deg til en topp, en strand eller lån en hageflekk! Gjør det hele enda bedre, ved å fortelle spøkelseshistorier eller spille mafia.

 

8.Besøk Oslo på lavbudsjett

 

Oslo-S har laget en helt egen guide for deg som vil oppleve Oslo på lavbudsjett! Guiden er en skreddersydd oversikt over arrangementer, aktiviteter og utesteder som holder et rimelig prisnivå. Skulpturparken på Ekebergparken eller bading på Sørenga? Marka er dessuten Oslo sin grønneste perle, og du kan gå turer fra skogen og helt inn til sentrum. Vi har bestemt oss for å ta båten til Bygdøynes på torsdag etter jobb, for å teste fiskelykken. Bor du ikke i Oslo, kan du sjekke ut dine lokale transportmidler og planlegge en utflukt du aldri har vært på før!

Publisert av Ada 08.06.2020