Møt vår nye Tech Lead, Yasiru Kassapa 🙌

Yasiru har troen på at kreativ bruk av teknologi kan styre oss i en mer bærekraftig retning. Vi har slått an en prat med vår nye kollega, som kommer med spennende erfaringer fra både Airthings og oDoc.
yasiru-spiff-tech-lead

Velkommen Yasiru! Hvem er egentlig du?

 

Jeg er et sansende vesen, som har vært på jordkloden i 28 år. Jeg kommer fra Sri Lanka, men har vært bosatt i Oslo med min kone siden i fjor. Jeg elsker å løse problemer! Jeg ble interessert i programmering da jeg var ung, og denne interessen skulle vise seg å bli en stor del av mitt liv, med software som karriere. Jeg har også en helt spesiell plass i hjertet mitt for koding, katter, kino, brettspill og filosofi.

 

Kan du fortelle oss litt om hvor du jobbet tidligere?

 

Før vi flyttet til Oslo, var jeg en del av et lite team på Sri Lanka som bygget Sri Lanka sin første telemedisinske plattform, nemlig oDoc. Jeg var heldig og kunne bidra som software ingeniør, på en reise der produktet gikk fra å ha et par hundre brukere, til nesten 50 000! Etter dette joinet jeg Airthings i Oslo, og ble en del av deres Mobile Division. I min rolle som Senior Software Engineer, har jeg jobbet med hovedfokus på mobil-applikasjonen som brukes for å kommunisere Airthings sine luftkvalitetsmålere, slik at folk kan forstå luftkvalitet på en enklere måte.

 

Hvorfor Spiff? Hvordan startet dette eventyret for deg?

 

Det var relativt udramatisk, vi kom i kontakt på nett! Men, jeg visste Spiff var riktig sted for meg, etter å ha blitt kjent med Spiff sine tekniske verdier, selve teamet og selskapets verdier. Det var alle mulighetene og den spennende reisen med et spennende team som gjorde at jeg tok første steg!

 

Hva håper du å få til i din nye rolle i Spiff?

 

Jeg vil gjøre Spiff kulere og enklere for de som bruker appen, også vil jeg gjøre Spiff tilgjengelig for folk i flere regioner, slik at alle kan få hjelp til å utvikle gode sparevaner.

 

Hva gleder du deg mest til i 2020?

 

Jeg er forhåpningsfull og nysgjerrig på hvordan årets hendelser vil påvirke menneskeheten. Jeg ser frem til flere positive endringer og kreativ bruk av teknologi for å styre oss i retning mot en mer bærekraftig livsstil.

 

Hva slags forhold har du til sparing?

 

Jeg har et veldig sunt og positivt forhold til sparing! La oss si det slik:  jeg er mye flinkere på Marshmallow-testen nå, enn hva jeg var for ti år siden!

 

8 kjappe:

Har dilla på: Å være ute, spille spill og matlaging med familien
Siste filmen du så: Parasite
Siste serien du så: Devs
Beste kjøp 2020: Ingenting!
Sparemål for 2020: 100 tusen kroner, håper jeg!
Favorittpodcast: Tim Ferris Show (en stund siden jeg hørte på nå, men likevel!)
Guilty Pleasure som spiser av lommeboken: Junk Food
3 emojiis som beskriver deg selv: 🤓🐒👨🏽‍🔧

 

Publisert av Ada 26.05.2020