Team Spiff tipser: Vår guide til gratis morro i september!

Oslo byr på utallige hyggelige aktiviteter denne måneden. Sjekk ut hva Team Spiff gleder seg mest til i September!
team-spiff-september-guide

Vi elsker høsten, men merker at sommeren tok en stor jafs av lommeboka. Derfor har vi lagt hodene våre i bløt, og samlet de beste gratis aktivitetene i Oslo gjennom september. Så kan vi fortsette å nyte resten av de litt lysere dagene, uten at det går utover sparingen. Her er det vi gleder oss aller mest til å sjekke ut i ukene som kommer:

 

Krakabøla marked

 • Et nytt marked på Norges eldste markedsplass i Gamlebyen. Markedet holdes hver lørdag fra mai til september, og byr på gratis live underholdning fra scenen, god og rimelig mat, gøy for unga, dagen derpå-vafler, spennende boder med brukte ting, vintage klær, håndlagde smykker, naturlig hudpleie, LP plater, kunstplakater, tegneserier og mye mer. Arrangørene ønsker å ha fokus på miljøet, og mange av utstillerne selger økologiske og miljøvennlige varer. Besøkende oppfordres til å ta med egne poser og beholdere til mat og drikke for å redusere søppel og plast-forbruk.
 • Når og hvor? Hver lørdag hele september i Gamlebyen. Les mer hos Hva skjer i Oslo her! 

 

Oslo Operafestival: Lørdagsopera på Akershus slott

 

 • Opera til Folket inviterer til gratis operakonsert ved Karpedammen på Akershus festning, der fem sangere og en pianist gir publikum en god time med utdrag fra Don Govanni av Mozart og en rekke andre kjente og kjære arier. Randi Røssaak – sopran, Maria Steinsvik – sopran, Dagfinn Andersen – baryton, Eirik Krokfjord – baryton, Odd Grundt – bass, Dorina Komani – piano. 
 • Når og hvor? Lørdag 8 September på Akerhus Festning. Les mer om Oslo Operafestival her!

Birkelunden Marked

 

 • Hver helg frem til Desember kan du besøke markedet på Birkelunden på Grünerløkka med brukte ting fra 40-, 50-, 60-, 70- og 80-årene. Her kan du gjøre kupp på kopper og kar, klær, bøker, vinylplater, små møbler og snurrepiperier. Blant de nyere tingene er det DVD-er, CD-er, T-skjorter, smykker og selvproduserte ting det selges mest av. Markedet holder åpent nesten alle søndager: kl. 12-19 i sommerhalvåret og kl. 12 til mørkets frembrudd i vinterhalvåret.
 • Når og hvor? Hver Søndag på Birkelunden,Grünerløkka. Les mer her!

Bondens Market i Botanisk Hage

 • Besøk Bondens marked i Botanisk hage på Tøyen, med ferske og smakfulle råvarer fra gården. Kjøp lokal mat rett fra produsentene!
 • Når og hvor? Søndag 9 september i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo. Les mer her!

Oslo kulturnatt

 • Oslo kulturnatt arrangeres i september hvert år, og årets utgave byr på over 300 arrangementer over hele byen.
  Alt er gratis! Denne kvelden holder mange av Oslos kulturinstitusjoner og offentlige bygg åpent for publikum utover kvelden og natten. Du kan også få med deg unike omvisninger og rikholdige opplevelser innen musikk, teater, kunst, litteratur, film og mye mer. Målsettingen for Oslo kulturnatt er å gi byens befolkning og tilreisende en smak av det kulturelle mangfoldet og en opplevelse av bredden i hovedstadens kulturliv.
 • Hvor og når? Fredag 14 September ved flere ulike steder, les mer hos Hva Skjer i Oslo.

Vestkanttorget antikk og bruktmarked

 • Byens eldste og største marked, med møbler, porselen, glass, kjøkkenutstyr, klær, sølvtøy, smykker, militæreffekter, samlerobjekter og snurrepiperier.Brukt og antikk-markedet ligger på Amaldus Nielsens plass på hjørnet av Professor Dahls gate og Neuberggata, ikke langt fra Frognerparken.
 • Hvor og når? Vestkanttorvet er åpent hver eneste lørdag, og ligger på Amaldus Nielsens plass. Les mer her!

Kunstkveld i Barcode

 • De tre Barcode-galleriene Shoot Gallery, Munchmuseet i bevegelse og Kunsthall Oslo inviterer til nye, spennende høstutstillinger. Det blir omvisninger og langåpent.
 • Hvor og når? Torsdag 20 September i Barcode. Les mer her!

Akerselva: Elvelangs i fakkellys

 • Alt elektrisk lys slukkes og 4000 fakler tennes langs Akerselva fra Maridalsvannet til Grünerløkka som en hyllest til høstjevndøgn – når dag og natt er like lange. Kom og opplev kultur og trolsk høststemning langs Akerselva!Faklene skaper en mystisk atmosfære gjennom hele turen. Opplev stemningsfull natur og spennende kunstneriske innslag i form av lys, dans og toner, installasjoner og mye mer.
 • Hvor og når? Torsdag 20. september. Arrangementet begynner kl. 20.00 og slutter kl. 23.00. Start hvor du vil, men gå helst nedover i retning sentrum. Les mer her.

 

En stor takk til VisitOslo.com, for å alltid samle en detaljert oversikt over alle gratis arrangementer i landets hovedstad!

 

God høst!

Publisert av Ada 17.09.2018