Spiff i NRK: Unge voksne tar ansvar for egen økonomi 💪

Det viser ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av Spiff 🏆
nrk-spiff
Bilder lånt av NRK. Foto: Tuva Skei Tønset /NRK ➡️ Tekst: Cecilie Valentine Brekke/NRK

Neste generasjon tar ansvar for egen økonomi inn i 2020 💪

 

Daglig leder i Spiff, Carl-Nicolai Wessmann har gjennomført en undersøkelse av hvordan unge voksne sparer penger i Norge. Resultatene har skapt overskrifter, og denne uken fikk vi besøk av NRK på Spiff-låven i Oslo, for å diskutere våre positive funn.

 

Åtte av ti unge voksne er opptatt av å spare penger

 

Undersøkelsen som ble utført av Respons Analyse viser at unge voksne i Norge er kjempeflinke til å spare penger. Adferdsøkonom i Spiff, Hallgeir Kvadsheim, var også tilstede under intervjuet med NRK, og kunne bekrefte en positiv trend blant de yngre. Så mye som 60 prosent sier at de sparer til en bufferkonto, og Kvadsheim mener dette er det lureste sparemålet.

 

– Bufferkonto er punkt en. Få den på plass først. Det holder lenge med en til to månedslønner på den kontoen, sier Kvadsheim til NRK.

 

Stort Potensiale

 

Vi i Spiff gleder oss over de ferske målingene, men er ikke overrasket. Hittil har våre brukere spart godt over 100 millioner kroner i Spiff, uten at vi har hatt anledning til å promotere spareappen vår med betalt markedsføring. Unge voksne har hatt behov for nye spareverktøy. Daglig leder i Spiff, Carl-Nicolai Wessmann utdyper:

 

Det er inspirerende å se i undersøkelsen at de unge voksne i landet tar ansvar for bærekraftig personlig økonomi. Vårt mål i Spiff er å hjelpe folk å spare. Vi har sett trenden i Spiff – og potensialet er kjempestort.

 

Vi ser at de yngste er “flinkest” til å spare i app, men at potensialet likevel er stort. Potensialet er også stort når det gjelder å spare sammen med andre; de aller fleste av de som sparer – over 80 prosent – sparer alene. 

 

Sosial sparing er fremtiden

 

Det skal vi endre på. En studie på sparing og renter gjennomført av Harvard Business School viser tydelig at de som sparer sammen med andre har større sannsynlighet for å lykkes. De sparer både dobbelt så mye, og dobbelt så ofte som de som sparer alene. Vi mener at denne kunnskapen må ut til folk,   forklarer Wessmann.

 

Takk til våre SuperSparere

 

Tenk at vi kan snakke om sparetrender 2020 etter bare ett og et halvt år i markedet! Med våre SuperSparere er Spiff med å sette en ny agenda for ansvarlig personlig økonomi. Unge er skikkelig flinke til å spare i Norge, og det motiverer oss stort. Dere sparer til egen trygghet, buffer, økonomisk mestring og ikke minst, dere har startet å spare sammen. ❤️

 

Takk til NRK for deling av våre ferske tall, og en enda større takk til deg som sparer i Spiff.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert av Ada 07.02.2020