Bruk sosial sparing til en morsom og motiverende del av hverdagen!

Gjør livet til en sparefest med konkurranser, veddemål, røykeslutt, og lommepenger! Sjekk ut Team Spiff sine sparetriks og velg en utfordring som kan passe deg og dine!
gjør-sparingen-til-en-fest

Noe av det beste med å spare penger, er at det også kan motivere til å leve sunnere og mer miljøvennlig. Dersom du allerede har startet en vennesparing, kan dere prøve noen av våre smarte triks for å komme i mål enda raskere. Kanskje er det også noen av dere som har lyst til å komme i bedre form, kutte ned på forbruk, kjøpe mindre plastemballasje, eller stumpe røyken? Sosial sparing kan brukes til nesten alt!

 

Her er 15 sparetriks for å komme igang:

 

1. Gå sammen med vennegjengen og start spareplanen “Hvem vinner?”

Ved neste viktige fotballkamp, basketballkamp eller Melodi Grand Prix vedder dere 50 kroner hver på hvem som vinner. Den som taper må overføre dette beløpet til spareplanen. Gjennomfør forskjellige veddemål med hverandre med jevne mellomrom i månedene fremover, og bruk tilslutt beløpet på en hyggelig felles aktivitet! Kanskje EM 2020 kan friste som sparemål?

 

2. Gjett vinnerscore

Alle i vennegjengen overfører 100 kroner til spareplanen, og legger samtidig til hva de tror vinnerscoren blir. Den som gjetter nærmest riktig svar ved slutten av kampen vinner det totale beløpet oppspart; til egen sparing.

 

3. Kostyme

Arranger Halloweenfest og lag en felles spareplan der alle inviterte setter over 50 kroner hver; til en felles pott. Gjett hverandres kostymer, og gi den som har flest mulig riktige svar hele pengepotten til sparing! Eller kanskje den med beste kostyme stikker av med seieren?

 

4. Secret Santa

Start sparing til Secret Santa med dine kolleger allerede idag, og end opp med et større beløp til årets julemorro! Kanskje bruker dere potten på en hyggelig lunsj i stedet for små presanger?

 

5. Quiz Night

Gjør neste vennemiddag eller vorspiel om til en sparefest med quiz og premier. Vinn 20kr til sparing fra dine medspillere for hvert riktige svar, og gi bort 10 kroner for hver gang du tar feil!

 

6.Kjæreste-testen

Hvem sin tur er det til å vaske kjøkkenbenken eller ta ut av oppvaskmaskinen? Sett opp en oversikt over ting som skal gjøres i løpet av en måned, og sett over 50 kroner til felles sparing hver gang en av dere har glemt å fullføre en av oppgavene. Den som har glemt flest oppgaver må ta den andre med ut på middag i slutten av måneden, og så er det er opp til den andre parten om pengene fra deres felles spareplan kan brukes til å dekke middags-kostnaden! Klar ferdig spar!

 

7. Lommepenger

La barna bli med på morroa! Lag en spareplan øremerket lommepenger for barna. Sett opp en oversikt over ulike oppgaver i hjemmet som kan gi barna 20 kroner til sparing i lommepenger-planen. Ved slutten av hver måned kan barna selv bestemme om de vil ha pengene med en gang, eller la dem bli stående til sparing. Lar de pengene stå, kan de få et bonusbeløp på 40 kroner som premie for å velge videre sparing!

 

8. Facebook og Instagram

Skulle bare sjekke om det hadde skjedd noe? Gi deg selv 10 kroner i sparegebyr hver gang du distraheres av sosiale medier i arbeidstiden.

 

9. Kaffe og snacks

Droppet utekaffe eller dyr snacks en hel dag eller tre? Gi deg selv 50 kroner i sparegave til sparemålet som motiverer deg mest! Gått på en kaffesmell fire dager på rad? Gi deg selv tilsvarende beløp i sparegave og dropp kaffen hele neste uke i stedet.

 

10. Slutte ikke sløse

Lyst til å bli kvitt en dyr eller usunn vane? Gi deg selv sparegaver i stedet! Droppet et par snusbokser? Sett over same beløpet til sparing! Sluttet å drikke alkohol en hel måned? Gi deg selv drinkbudsjettet i sparegave! Lyst til å spise vegansk en hel måned? Sett over det du hadde brukt på kjøtt til sparing!

 

11. Glad i å løpe?
Sett over 10 kroner til sparing for hver kilometer du gjennomfører i løpet av en uke.

 

12. Glad i løfte vekter?
Sett over 1 krone til sparing per kilo du tar i benken.

 

13. Ikke så glad i å trene?
Sett over 30 kroner til sparing hver gang du skipper en planlagt treningsøkt.

 

14. Løpekonkurranse med en venn
Den som løper færrest kilometer i løpet av en uke må overføre 10 kr til sparing for hver kilometer differansen utgjør!

 

15. Push up challenge på kontoret
Sett dere som mål å gjennomføre 30 pushups, hver eneste dag. Skipper du et par pushups? Da må du overføre 1 krone til sparing for hver push up som uteblir. Lag en felles spareplan med dine kolleger, og følg med på hvem som leder gjennom Topplista.

 

Har du noen ideer som kan gjøre sparingen enda morsommere? Del dem gjerne med oss! Tag #vennesparing og #familiesparing på sosiale medier, eller send oss en melding på @getspiff, eller via e-post på hello@getspiff.no. Trykk her for å laste ned nyeste versjonen av Spiff til iOS, og her for å laste ned Spiff til Android.

 

 Vi gleder oss til å høre fra dere,

God sparing!

Team Spiff

Publisert av Ada 08.10.2018