Sommerprat med Siw Slevigen! ☀️

Hva reiser Siw aldri uten å ha med i bagasjen? Og hvordan får hun lommepengene til å vare ekstra i lenge i sommer? Les alt her 😎
Siw slevigen sommerprat

Endelig sommer!  I år slår vi av en prat med noen av de profilene som inspirerer oss mest i hverdagen. I dag har vi vært så heldige å ta en prat med selveste Siw Slevigen bak Happy Penger og Aldri mer inkasso.  Siw er også utdannet både siviløkonom og økonomijournalist, og brenner for å gjøre det enklere for fler å ta kontroll over egen økonomi.

 

Hei Siw! Så herlig at du hadde tid til en prat med oss før ferien! Hvordan ser planene dine for i sommer ut?

 

–Jeg har planlagt 3 uker helt fri i sommer! Det er første gang jeg tar ordentlig ferie siden jeg startet egen bedrift våren 2019, og det skal bli så deilig! Planen min er å være mest mulig hjemme med tom kalender. Jeg vil høre på lydbok og podkast, lese bok, være på stranden, gå tur. Gjøre det som gir meg glede.

 

Det høres helt nydelig ut. Hva har du alltid med i bagasjen på tur?

 

–Jeg reiser ingen steder uten trådløse lyddempende hodetelefoner. Jeg er hektet på lydbok, podkast og kurs og trives med å gå tur og høre på et eller annet «brainfood». Ellers er jeg god til å pakke med meg for mye som jeg ikke får brukt.

 

Ditt beste sommerminne?

 

–Vi har pendlet mye i jobb, både jeg og mannen. Så i ferien er vi ofte hjemme. For meg er ferie å slippe å pakke og reise. Men sommeren 2017 var vi på Rhodos, sånn klassisk småbarnsfamilie på sydentur. Det var så herlig! Kanskje husker jeg det som ekstra spesielt nettopp fordi det er eneste gang vi har reist hele familien på sydentur.

 

Blir det noe reise på deg og dine?

 

–Vi har planlagt to kortere turer til Oslo med familien. Siden både jeg og mannen har bedrift på hjemmekontor, er det godt å komme seg litt bort og ta helt fri. Vi tok første turen fredagen da skolen tok sommerferie og skal tilbake i midten av juli. Da skal vi feire 12 års bryllupsdag på hotell. Vanligvis feirer vi med tur i skogen til favorittstedet vårt. I år følte jeg for å feire litt ekstra.

 

Så fint! Gratulerer med 12 års bryllupsdag! Hvordan tilbringes en perfekt sommerkveld for deg?

 

–Uten mygg. Jeg er usedvanlig populær hos blodsugende insekter, så jeg er fornøyd hvis jeg kommer gjennom kvelden uten nye stikk. Ellers liker jeg å sitte ute og prate med gode venner, drikke vin og spise god mat. Da har jeg det skikkelig bra. Sightseeing i byen for meg kan gjerne være kafé til kafé-tur.
 

Ville du ha gjort noe annerledes i sommer, om det ikke var for Covid?
 

–Jeg sparte opp 100.000 kr i 2020 som skulle gå til familieferie i 2021. Så uten Covid ville jeg reist med familien, sannsynligvis til Sør-Amerika og USA. Jeg vil ha litt storby og mye avslapping på strand og i basseng. Jeg er skikkelig pingle på badetemperatur og lengter tilbake til slik det var å bade på hvite strender på studieopphold i Tanzania/Zanzibar for 17 år siden.
 

Har du noen favorittsteder å tipse om for de som skal på Norgesferie?
 

–Jeg sier at vi bor ved den Krøderske Riviera. En av grunnene til at jeg ikke føler så behov for å reise om sommeren er fordi vi bor i et ferieparadis selv. Området rundt Krøderfjorden og Norefjell er bare helt magisk. Dessuten er det bare halvannen time fra Oslo, så det er mulig å ta dagsturer, bo i telt, leie hytte eller ta inn på hotell. Da kan du tilpasse ferien til budsjettet. Våre faste dagsturer om sommeren er blant annet til Blaafarveverket, Hadeland glassverk og Krøderbanen. I Oslo er to favoritter lekeplassen i Frognerparken og nye Deichman bibliotek i Bjørvika. Der har vi kost oss mye.
 

Hvordan gjør du ferien så budsjettvennlig som mulig?
 

–Jeg velger en balanse som fungerer for oss. Målet er ikke å få det billigst mulig, men mest mulig glede for pengene. Da vil jeg heller være færre dager på ferie, og bo bedre de dagene vi er borte. Færre dager, men kose meg mer med god samvittighet på restaurant når vi er borte. Jeg pleier å rydde ut av minibaren og fylle opp med yoghurt og snacks. Så har vi ofte med vannflaske og matpakke. Jeg setter av penger til kos. Jeg mener nemlig at planlagt kos er den viktigste posten på budsjettet. Når jeg kan kose meg med god samvittighet for de pengene, er det enkelt å holde resten av budsjettet.
 

Tips for å få lommepengene til å vare ekstra lenge i sommer?
 

–Nyt hver krone du bruker. Da varer gleden av hver krone lenger, og trangen til å impulsshoppe nips og tull blir mindre. Første gang jeg var i dyreparken med ungene, hadde jeg ikke interesse for sparing. Jeg tror jeg kjøpe halve parken i suvenirbutikkene. Som om det skulle få ferieminnene til å vare lenger. Da vi var tilbake sommeren 2019, hadde ungene med lommepenger som de kunne bruke som de ville. Da kom vi ut av parken kun to par lemurhaler og -ører fattigere. Og ungene hadde virkelig tenkt gjennom hva de ville ha over flere dager. De dyreste pengene er de du ikke vet at du bruker. Nå er jeg så bevisst hver krone jeg bruker, men på en positiv, ikke gniten måte, at jeg har mye mindre behov for å bruke penger for å kjenne glede. Det er ikke en quick fix. Men det er en varig fix.
 

Takk for noen fantastiske råd og refleksjoner! Hvilke podcaster lytter du til i sommer?
 

Topp 3 favoritter er:
 

Joyful Marketing – Simone Seol
Powerladies Podcast – Yrja Oftedahl
The Life Coach School Podcast – Brooke Castillo
 
Hvilken iskrem blir det på deg?
 
Jeg liker veldig godt Snickers is og Soft shake sjokolade. Det er nok soft shake som gir meg mest glede for pengene. Den nyter jeg lenge.

Publisert av Ada 07.07.2021