Sommer 2018? Årets beste feriehacks finner du her!

Med disse smarte tipsene kan du planlegge den mest unike (og rimeligste) sommerferien i ditt liv!
holiday-hacks-sommer-2018

1. Gå inkognito

 

Bruker du internett til å lete etter gode priser på fly, transport og overnatting? Slett historikken i nettleseren din, og undersøk om diverse ‘cookies’ ligger inne. Disse kan nemlig presse prisene opp, i stedet for å vise deg de beste tilbudene tilgjengelig.

 

2. Velg utradisjonelle destinasjoner

 

Fast bestemt på å ferie i utlandet, men ikke helt sikker på hvor? De fleste av oss har nok for vane å reise dit vi har vært før, eller til steder en får anbefalt. Men, det er mye penger å spare på å reise steder som er mindre turistifisert og mindre kjent. Disse stedene kan dessuten by fler autentiske og lokale opplevelser! Portugal, Montenegro og Kroatsia er eksempler på steder en kan utforske.

 

3. Bruk Airbnb istedet for hotell

 

På en ferie er det mange som tror det er mest avslappende å bo på et ordentlig hotell. Men, det er både penger å spare og mer rom for fleksibilitet når en booker via Airbnb. Sen innsjekk kan forhandles, måltider kan nytes hjemme, og ikke minst totalprisen per natt kan gå ned betraktelig. Dessuten kan du vurdere å leie ut ditt eget hjem i Norge på Airbnb når du er borte, og tjene noen kroner her!

 

4. Prøv “Airbnb Opplevelser”

 

Et spennende alternativ for å oppleve byen du besøker i sommer, er gjennom Airbnb sitt nye konsept Airbnb Experiences. Her kommer du i kontakt med en lokal guide, som gjør sitt for å vise deg skjulte skatter langt utenfor den normale turist-ruta. Konseptet er utviklet for å gi deg som besøkende en helt unik opplevelse, for en skikkelig ålreit pris.

 

5. Betal i “lokal valuta” når du bestiller

 

Valuta kan ha mye å si når en bestiller ferietur. Har du planer om å booke fly og hotell idag, bør du regne på om det lønner seg for deg å betale i kroner, dollar eller med euro. Husk at kursen for å veksle som internett-sider tilbyr, ofte er mye dyrere enn den du får fra din egen bank. Det lønner seg nesten alltid å betale med den “lokale valuten” til internettsiden!

 

6. Jobb frivillig på en gård og bo gratis

 

Dersom du er ekstra eventyrlysten, anbefaler vi deg å sjekke ut WWOOF. ‘World Wide Opportunities on Organic Farms’ er et fantastisk nettverk av økologiske gårder, hvor en kan arbeide frivillig mot gratis kost og losji. Hva med en måned på hesteryggen i Argentina? Mulighetene er uendelige, og kostnadene små!

 

7. Slå deg sammen med en gruppe venner i sommer

 

Å feriere i gruppe er både sosialt, ekstra hyggelig og ikke minst rimelig. Grupper kan ofte få rabatt på overnatting, museumsbesøk og andre aktiviter. Transport blir dessuten rimeligere når det er flere som skal dele sluttsummen.

 

8. Planlegg første og siste dag av ferien nøye

 

Noengang opplevd å komme frem uten planlagt transport og lommepenger? Det kan fort bli dyrt å ende opp i en lokal taxi, på feil tog eller uten kontanter. Det er utrolig smart å tenke nøye over hvordan du skal komme deg frem til første overnattingssted, spesielt med tanke på hvor fort det er å falle for enkleste (og dyreste) løsning etter en slitsom reise.

 

9. Saumfar apper og internett

 

Dersom du er ute i god tid, anbefaler vi deg å teste appen Hopper for fly. Få varsler når drømmeturen din er på salg til en god pris, og legg inn flere destinasjoner for flere ferie-alternativer. To andre apper vi i Spiff har positive erfaringer med, er Hotwire og Trivago. Hotwire finner hoteller på salg, men du vet ikke hvilket hotell du faktisk får (kun område) før du har booket og betalt. Trivago er god til å sammenligne ulike priser på samme hotell, slik at du alltid finner den beste prisen. Andre gode sider å lete gjennom er Kayak, Hipmunk og Priceline.

 

10. Ikke vær redd for å spørre om gode deals

 

Når du først er på tur, kan det være lurt å prutte litt på priser underveis. Men, du kan starte pruttingen lenge før du reiser. Dersom hotellet du skal bo på ikke tilbyr flyplass-transport eller gratis wifi, kan du sende dem en e-post i god tid for å sjekke om dere kan bli enige om en god pris på dette. Du kan også spørre pent om et ekstra fint rom, gode deals på aktiviteter og lokaltransport under ferien. Ofte kan lokalbefolkningen finne billetter og rabatter som er utfordrende å oppdage som turist!

Publisert av Ada 01.05.2018