Slik sparer Team Spiff: Møt Calle!

Vi jobber med sparing hver dag, men hvordan sparer vi selv? Møt CEO og Spiffgründer, Carl-Nicolai Wessmann!
slik-sparer-calle

Denne uken blir vi enda bedre kjent med vår CEO og gründer av Spiff, Carl-Nicolai Wessmann. De aller fleste kjenner han som Calle, og til daglig jobber han for bedre spareverktøy og enklere sparing for alle. Men, hvordan sparer egentlig Calle selv, og hvorfor er sparing så viktig for han?

 

Hei Calle, vi går rett på sak! Er du flink til å spare?

 

Ja. Jeg var flink til å spare og kom tidlig i gang med å investere. Det har gjort at jeg kunne starte Spiff med mine egne sparepenger. Men nå er jeg den blakkeste sparegründeren for jeg har investert alt jeg hadde spart opp (og vel så det) for å bygge Spiff!

 

Hvorfor er det viktig å spare for deg?

 

Penger er en stor kilde til stress for mange. Er du blakk eller i minus, så kjenner du på det ubehaget av å ikke ha råd eller mulighet til å ta del i noe man trenger. Som familie og foreldre blir det bare enda viktigere å spare for å kunne gi barna muligheter. Jeg blir roligere i livet når jeg har sparepenger, fordi det gir meg en trygghet om at jeg kan passe på de jeg er glad i.

 

Godt poeng. Lærte du noe om sparing i oppveksten?

 

Ja, jeg hadde sparegris og en fantastisk spareflaske fra Coca Cola som jeg sparte vekslepenger i da jeg bodde i USA. Fattern vekslet det inn for et par år siden og det viste seg jeg hadde spart $108 dollar i småpenger i 1995. Tenk bare om jeg hadde lært å investere tidlig… Da hadde de $ 108 blitt til over $ 500 på den tiden de bodde inni den kjempestore Coca Cola spareflasken min!

Slik sparer oppvekst

Så kult at han fant din første spare-suksess! Har det å jobbe med Spiff gjort deg flinkere til å spare? 

 

I Spiff er vi en gjeng med sparenerder så det smitter så klart. Jeg har blitt veldig flink til å spare i hverdagen på unødvendige ting pga. Spiff. Jeg lærer meg om å begrense forbruk i like stor grad som det å spare. Jeg har samme sekk og bukse nå som da jeg startet Spiff for snart 7 år siden. De funker like godt i investor-møter nå som da, bare lappet litt sammen på veien. Jeg blir kanskje litt miljøskadet av å jobbe i Spiff… 😆

 

Kanskje litt 😄 Er du bevisst på forbruk i hverdagen?

 

Ja. Jeg bruker egentlig veldig lite penger, men kona ville nok sagt at jeg er helt håpløs. Jeg kjøper take-away litt for ofte, for jeg regner med at det ordner seg. Samtidig tar jeg godt vare på tingene mine, og passer på å ikke kjøpe det jeg ikke trenger. Som sparegründer tester jeg alt som kan krype av spare- og personlig økonomiverktøy, så jeg har ganske god oversikt over hva pengene mine går til. Det meste går uansett til familien, barnas greier, hjem og bolig. Da blir det ikke så mye til overs uansett, men jeg har klart å sette av til både Buffer og delte planer med kona, barna og kompiser i Spiff.

Spennende! Er det noe du sløser du penger på?

 

Jeg tror ikke jeg sløser noe særlig, men jeg kan kjøpe ting jeg ikke absolutt må ha eller trenger til både meg og barna. Sist var det egne baskettrøyer til alle i familien 😄

 

Hva er det dummeste du noen gang har brukt penger på?

 

Jeg leide båtplass i 2 år i Oslo uten å ha båt…

 

Oi da 😅 Hvilken type sparing motiverer deg?

 

Alle de fine push-meldingene jeg får av Spiff som heier på meg og den månedlige sparingen min. Det er de beste push meldingene jeg får.

 

Hvorfor brenner du for å hjelpe flere folk spare mer penger?

 

Tenk på hvilken impact vi har i Spiff når våre produkter er med på å få folk til å spare og bygge gode sparevaner tidlig i livet! Det er så mange mennesker som ikke har den vanen og da kan vårt produkt bidra til at masse mennesker får et sunnere og mer bærekraftig pengeliv gjennom sparing og bevisste valg rundt personlig økonomi. Penger er en av de tre største kildene til bekymring i folks liv (sammen med helse og sosiale relasjoner). Mange er mer bekymret for pengeproblemer enn for egen helse. Penger er ikke så viktig i seg selv, men det gir muligheter. om man har kontroll på de pengene man har. Der er sparing helt essensielt, samme hvor mye penger man har.

 

Vil du dele litt om hvordan Spiff skal gjøre det enklere for enda fler å spare penger fremover?

Det skjer utrolig mye spennende rundt Spiff om dagen, og vi har en utrolig spennende roadmap for å gjøre sparing ende smartere, enklere og mer tilgjengelig gjennom sosial sparing i tiden som kommer. Jeg gleder meg til å åpne opp for Spiff Ung, slik at alle kidsa kan bli med på reisen. Så skal vi ta med Spiff ut av landet og skalere opp teknologien og virksomheten til flere land. Vi har knukket mange av kodene i bank-infrastrukturen for å gjøre plattformen vår skalerbar, og da er det bare å gønne på og jobbe etter planen!

 

Spennende! Hva tror du kan hjelpe flere folk spare mer? 

 

Sparing er jo egentlig skikkelig kjedelig. De fleste har ikke noe særlig forhold til banken eller bankkontoen sin. Vi snur opp ned på det, og bruker sosial sparing og positiv motivasjon til å gi folk en enkel mulighet til å dele sparemål og pengeøyeblikk sammen, like lett som det er å sende en chat melding. Hvis du tenker på det, så er de fleste pengeøyeblikk i livet noe som deles mellom mellom mennesker i nær familie og mellom venner. Så da er det vår jobb å bli enda bedre på å gi de pengeøyeblikkene mening med sosial sparing. Det meste annet i livet deles i app-hverdagen. Trening, musikk, teams, Slack, gaming, boligkjøp, osv. Så hvorfor ikke sparing? Det endrer vi med Spiff og sosial sparing. Folk er klare for en mer engasjerende og inkluderende sparetjeneste som er designet på folks premisser. Vi satser for fullt for og utvikler sosial sparing videre så samhandlingen mellom menneskene som sparer blir enda smoothere.

 

Dårligste sparetipset du har hørt?

 

Jeg skal slå et slag mot alle de forbrukerøkonomene i bankene som forteller konsekvent at det å spare på konto er det dummeste du gjør fordi pengene taper seg i verdi… Det er historieløst og respektløst å si til den brede befolkning at å ha penger på konto er dumt. Vi heier på de som får til å sette litt penger til side hver måned. De gjør en kjempejobb. Cash is king.

 

Og det beste sparetipset du har hørt?

 

Flere av brukerne våre har laget sparehacks de forteller oss om og den beste til nå er å koble Spiffkontoen som mottakerkonto i Vippsen din, så kommer det du for eksempel selger på Finn eller Tise inn til Spiff appen og blir ikke brukt opp i banken. Helt genialt!

 

Dine 8 beste sparetips? 💰

 

💪 Jobb hardt, alltid. Da har du en lønn å spare du kan spare eller investere.

❤️ Jeg har gitt det meste av kontroll over økonomi til kona for hun er mye mer disiplinert enn meg på penger. Det har jeg spart mye på!

🔑 Når du kjøper noe så spør du deg selv først om det er “Nice to have” eller “Need to have”…

🐿 Last ned Spiff-appen og sett opp Buffersparing med månedstrekk.

💡 Sett opp månedlig sparing i alle Spiff-spareplanene så merker du ikke at du sparer en gang.

❤️ Spar sammen med familien i delte spareplaner (du eier din del selv, men dere ser det sammen i den planen)

📈 For de som vil investere eller lære å investere så anbefaler jeg å bruke litt tid på å sette deg inn i hva det er, og bare komme i gang med det litt tidlig!

Publisert av Ada 05.10.2021