Plutselig gikk sparingen veldig fort! Ada tester: droppesparing💸

- Slik gikk det da Ada byttet ut lommetyver og daglige kaffelatter med småsparing i Spiff.
ada-tester-droppesparing

Når en jobber med innhold og sparetips på fulltid, blir bevissthet rundt økonomiske ‘lommetyver’ og sløsing en naturlig del av hverdagen. Men, selvom Hallgeir (og meg selv) stadig minner oss på hvor viktig det er å tenke over de små uvanene vi har med oss gjennom uka, er jeg den første til å innrømme at jeg ofte kan være flinkere til å gi råd; enn til å faktisk følge dem!

 

Derfor ble det naturlig å sette ‘practice what you preach’ til livs. Jeg bestemte meg for å bytte ut daglige uvaner med daglig småsparing i Spiff! Slik gikk det:

 

1. Jeg laget først en egen spareplan

 

Motivasjon og visualisering har alltid vært viktig for sparingen min. Det å kunne se tingene jeg dropper bli gjort om til penger på sparekonto, gjør det mer motiverende å holde sparingen på topp underveis. Spareplanen døpes til ‘Ting jeg dropper’, og målet blir satt til 1500 kroner innen april 2019.

 

2. Jeg tenkte litt over hva jeg ville droppe

 

Når spareplanen er i boks, begynner kartleggingen av egen atferd og lommetyver. Jeg vet godt hvor penga flyr, og kan nok i likhet med mange andre se penger gjøres om til kaffelatter, tyggispakker, snacks, hundegodis, drinks, flasker med farris, koselige lag med venner, take-away-mat og spontane taxiturer.

 

3. Jeg gjør planlegging til en daglig greie

 

Den beste løsningen for meg, er å sette av 10 minutter hver kveld til å tenke over den kommende dagen. Jeg gjør klar kaffe, pakker ned snacks og saumfarer kjøkkenskap for potensielle middagskilder. Det er utrolig hvor mye disse minuttene hjalp når morgendagen plutselig sto for tur! Vet jeg at det finnes linser, kokkosmelk, noen modne rotgrønnsaker og annet på kjøkkenet, blir take-away fristelsen mindre når jeg tenker mat på vei hjem fra jobb.

 

4. Jeg sparer penger! Fort!

 

Følger du Spiff på Instagram har du kanskje allerede sett at jeg sparte inn 174 kroner første dagen med dropping, og etter endt uke var beløpet på hele 874 kroner. Det begynte med at jeg droppet min daglige kaffelatte på soya (54 kroner), spiste rester til middag, takket nei til en kinotur, tok buss i stedet for taxi, pakket med meg snacks for dagen i veska og spiffet over beløpene underveis i hverdagen.

 

5. Mål nådd før tiden

 

Jeg satte meg et mål om å spare inn 1500 kroner før April 2019. Dette målet har jeg nådd etter bare 3 uker med droppesparing! Wow! Forsetter jeg droppingen kan jeg sitte igjen med en fantastisk slant ved inngangen av årets sommerferie. Hurra!

 

Konklusjon:

 

Jeg er overbevist om at mange kan ha glede av droppesparing! Det sies at det tar ni uker å endre en vane, og etter bare tre uker føles det som om jeg har klart å endre mine. At jeg sparer inn penger på småbeløp og spiffer dem over litt etter litt, gjør dessuten droppesparing til en morsom del av hverdagen. Det er både tilfredsstillende og motiverende å spare på denne måten, samtidig som det automatisk gjør at jeg lever litt mer miljøvennlig. Det er også skikkelig digg å kjenne på en mestringsfølelse flere ganger om dagen. Egentlig sjelden jeg tillater meg selv å kjenne på at jeg er litt stolt av meg selv. Droppesparing for the win!

 

Lyst til å prøve droppesparing du også? Last ned Spiff til iPhone her! Bruker du Android kan du laste ned androidversjonen her!

 

God sparing!

Skrevet av: Ada Martini Strøm

Ada vil beskrive seg selv som en ordentlig innholdsnerd, som elsker å skrive, lage festligheter til sosiale medier, markedsføring og ikke minst – sparetips. Etter åtte år i motebransjen og en bachelor økonomi og journalistikk, har hun nå jobbet med allting-sparing i Spiff i snart tre år. Ada har skrevet over hundre artikler her på Spiffbloggen, og produserer det meste av innhold på våre sosiale medier. Ada’s mål som kreatør i Spiff er å gjøre sparing til en hverdagslig og morsom greie, som er like bra for lommeboka som for miljøet. Har du lyst til å være gjesteblogger i Spiff, er det Ada du kontakter!

Publisert av Ada 15.03.2019