Nina (24) sa opp jobben for å vise andre hvordan hun når sine økonomiske mål 📈

Nå satser hun på Youtube, og vil inspirere flere til tenkte annerledes om penger, sparing og investering.

Pengelivet: I denne serien deler unge voksne sine ærlige erfaringer rundt privatøkonomi, penger og sparing.

 

 

Jeg håper særlig å treffe kvinner og minoriteter med store livs-ambisjoner, men som alltid har følt seg som et outkast, slik som meg. Jeg har aldri følt at jeg passer inn i en tradisjonell jobb. Strengt tatt mener jeg heller ikke at det er den beste måten å leve livet og tjene penger på.

 

Nina Reynisdottir (24)  sa opp jobben sin i høst etter over to år i fulltidsjobb innen digital markedsføring. Fra og med desember i år vil hun være selvstendig næringsdrivende, med inntekt fra frilansoppdrag – og forhåpentligvis Youtube og sosiale medier. 

 

Sparegleden til Nina startet som liten. Hun og familien kom til Norge som arbeidsinnvandrere fra Island, og bosatte seg i Tomrefjord i Møre og Romsdal da Nina var fire år gammel. Det var dårlig økonomi på Island denne perioden, finanskrisen hadde herjet og robbet dem for fremtidsplaner.

 

Det å se faren min jobbe så hardt som han har gjort, var en viktig bidragsyter til at jeg begynte å se etter andre måter å tjene penger på. Jeg ville ha penger som kunne jobbe for meg, gjennom smarte investeringer. For å gjøre det skjønte jeg at det er to ting som gjelder. 

 

– Det første er evnen til å spare penger og det andre er kunnskapen til å investere i noe som gir verdi.

 

Men, selvom Nina er en supersparer idag, har også hun opplevd å kjenne på sviktende motivasjon.

 

Jeg har alltid vært sparsom, men i 2019 kom jeg på ville veier og brukte penger på skjønnhetsbehandlinger og materialistiske gjenstander som jeg ikke opplevde som verdifulle. Det er lett å glemme seg, spesielt hvis man ikke er motivert.

 

Nina behandler penger annerledes nå, hun bruker det som et redskap til å nå sine mål.

 

Nå føler jeg mye mer glede av å spare penger og nå mål, enn når kjøper en ny ting. Det høres kanskje ut som en klisjé, men hver morgen når jeg våkner opp kjenner jeg flammer inn i meg. Flammer etter å vise andre at de også kan få det til.

 

På Instagram drøfter Nina fenomener som blant annet “Lifestyle Inflation”, og viser andre at forbruk, sparing og investering handler like mye om vanebygging og forbrukeratferd, som inntekt og lønn. 

 

 

Livsstil-inflasjon er den blinde fellen man går inn i når man oppfyller samfunnets forventninger til deg. Det betyr i praksis at forbruket ditt øker i takt med inntekten din, og du i realiteten aldri blir noe rikere.

 

 

Nina tror mange havner ubevisst i en livsstils-inflasjon, fordi status er en stor drivkraft bak det meste vi gjør, i kombinasjon med at vi prater for lite sammen om penger. 

 

For meg er det elementært å kunne lære av folk som tenker annerledes enn meg selv. Hvis man kun snakker med likesinnede mennesker i lukkede rom om personlig økonomi, får man aldri åpnet horisonten sin og sett flere måter å forvalte midlene sine på. Vi må tørre å snakke mer sammen, og utfordre tradisjonelle vaner og tankesett. I vennegjengen, parforhold og familien.

 

Du kan følge Nina på Instagram @investermednina, og på Youtube @investermednina

 

🔥 Her er Nina sine 7 tips for å lykkes økonomisk som kjærestepar 🔥

 

💪Vit hverandres lønn, lån og personlige ambisjoner.
📍Ha felles økonomiske mål for seks måneder, ett år og fem år. Snakk gjerne også om hvor dere vil være om ti år.
❤️ Bygg hverandre opp økonomisk og som mennesker. Det reduserer terskelen for å be om hjelp, være ærlige med hverandre og å tørre å satse stort!
📈 Snakk om penger både løst og fast, ved middagsbordet og med et excel-skjema foran dere.
😇 Vær åpen for å ta imot konstruktiv kritikk.
🔖 Ha en felles mappe i Google Docs med regneark som begge to har tilgang til. Del årsbudsjetter, matbudsjett, investeringsporteføljer, regnskap og økonomiske mål som par og enkeltindivider.
💰 Vær åpen for at en av dere kan tjene mer enn den andre, også kvinnen!

Publisert av Ada 23.11.2020