Tips: Norgesferie med Gitte Lill Paulsen 🇳🇴

Planlegg årets sommerferie på 1-2-3! Vi har fått hjelp av Gitte Lill, som er ekspert på opplevelser i norsk natur.
gitte-lill-paulsen-norgesferie

Mange av oss skal feriere i Norge i sommer, og det florerer av muligheter i verdens vakreste land. Men, det er også naturlig å føle seg litt overveldet, når en må ta hensyn til ting som utstyrslister, svingende temperaturer, turisthytter, et bredt utvalg av destinasjoner og selvfølgelig feriebudsjett. Hvor og hvordan kan vi få mest mulig ut av Norgesferien i år?

 

Det skal sprekis Gitte Lill Paulsen hjelpe oss med! Følger du Gitte-Lill på Instagram vet du allerede at hun har svart belte i naturopplevelser og norsk fjellheim. Gitte-Lill er også opptatt av at alle skal kunne kose seg i norsk natur, også de som ikke føler seg som en fjellgeit!

 

Her er Gitte-Lill sine tips til en fantastisk Norgesferie:

 

1. Planlegg eventyret godt 👩‍💻🌲💭

 

Hva vil dere se, hvem vi du reise med og hvilken transport er mest aktuelt? Norge er et stort land, som byr på kyst, fjell, fjorder, strender, skog og nasjonalparker. Er dere glad i gå på tur, eller er sykkelsetet favoritten? Sett av noen timer til å snakke med kjente om hvor de har vært, hva de anbefaler og hva de ville droppet. Bruk Visit Norway, Nasjonalparkriket og UT.no for tips, og let etter naturblogger og inspirerende profiler i sosiale medier. Mange norske kommuner er dessuten ivrige på facebook, og deler både gode tips og lokale arrangementer der.

Bilferie anbefales forresten på det varmeste! Da kan alt pakkes i bilen, og dere er fleksible underveis.

 

2. Test å sove i telt før turen 😴 ⛺️

 

Har du ikke overnattet i telt før, kan det være smart å starte med en natt i din lokale skog, eller bare rett og slett i hagen! Å sove utendørs er helt fantastisk, men en testnatt kan lære dere mye. På den måten kan du finne ut av hvordan turen kan bli mest mulig komfortabel når dere skal være borte en stund, om du trenger noe nytt utstyr, om du fryser eller om du rett og slett er klar for en ferie i telt!

 

3. Skynd deg langsomt 😍 🌎

 

Å bli værende et sted over lengre tid sparer både miljøet og lommeboka! Det har blitt veldig vanlig for mange å reise fra sted til sted, med mål om å besøke så mange steder som mulig i løpet av ferien. Min erfaring er at du kan gå glipp av helt spesielle lokale skatter, hvis en nedprioriterer å utforske lokalområdet. Velg kvalitetstid over kvantitetstid – også på Norgesferie!

 

4. Prøv nye aktiviteter 🚣‍♀️ 🏄‍♀️

 

Omringet av vakker natur kan man klatre, padle kano, sykle, gå på ski og vandre. Eller hva med å teste yoga i naturen, eller SUP yoga? Mulighetene er mange, og du trenger ikke være verdensmester for å ha glede av å leke i naturen! Det er lokale guider rundt omkring i landet, som kan gjøre opplevelsen enda bedre. Utstyr kan du leie de fleste steder, så slipper du pakke med eller kjøpe unødvendig utstyr før turen.

 

5. Dra på tur sammen! 🕺💃🕺💃

 

Med aktivteter, reiserute og transport i boks, avhenger mye av hvem du reiser med. Er dere en liten gjeng, bør dere undersøke om alle er like glad i aktiviterer, eller om noe bør tilpasses underveis. Sørg for at alle sine forventninger til turen blir kommunisert! Er du selv superglad i å klatre, men hater å sove i telt? Si ifra! Kanskje kan dere forhåndsbooke noen hotellnetter underveis, eller hva med en kul trehytte?

 

En annen fordel ved å reise sammen, er at kostandene blir delt på fler. Dere kan f.eks spare mye på å leie en felles hytte, dele på bensinkostnader osv. Bra for lommeboka og miljøet!

 

6. Unik overnatting 💫🏡💫

 

Merete Gamst aka. Positivista har laget en helt fantastisk e-bok med hele 50 unike overnattingssteder i norsk natur. Hva med å overnatte i en vintønne på en vingård, eller i et fyrtårn på Litøy? Mulighetene er uendelige, og setter dere av tid til litt research kan ferien bli eventyrlig!

 

7. Spar penger på å velge lokal mat og drikke 🍷 🧀 🍇 🥛

 

Noe av det beste med å reise rundt i Norge er den lokale maten! Prøv fantastiske lokale oster, godt smør, og selvfølgelig bakeverk. Mange av de lokale matbutikkene har dessuten egne hyller med lokale delikatesser. Ha også med gode drikkeflakser, slik at dere kan fylle på med rennende vann fra naturen eller springen. Legg opp til at dere kan lage mye av maten selv underveis, med en primus eller et lite stormkjøkken! Finnes det noe bedre en piknik i skogen? Jeg tror ikke det!

 

8. Besøk en Nasjonalpark 🏞 🌊 🏔

 

Norsk natur er som en stor lekeplass, og vi har hele 47 nasjonalparker her i landet! Her kan du oppleve vill natur på sitt beste med vakre fjellområder, flate vidder, isbreer, strender, øyer og vakre dyr! Les alt om våre vakre nasjonalparker her, og husk at om du skulle være så heldig å besøke en av dem er du på besøk, og må opptre respektfullt og selvfølgelig forlate naturen akkurat slik du fant den.

 

God tur!

– Gitte ❤️ @GitteLill

 

Publisert av Ada 19.05.2020