Erin sparer for å bli millionær, og det innen hun fyller 35 år

La deg inspirere av 'Broke Millennial' sine geniale sparetips.

Erin Lowry (28), driver bloggen Broke Millennial og er forfatter av boka ‘Broke Millennial: Stop Scraping By and Get Your Financial Life Together’. Hun har i løpet av sin unge liv allerede rukket å gi flere tusen unge mennesker råd om hvordan man kan få tykkest mulig lommebok og få økonomien til å gå rundt. Som ekspert innen personlig økonomi, mener hun at nøkkelen til økonomisk suksess ligger i å dele personlige erfaringer, intime tall og private historier. I dag har hun tatt en pause fra bokturneen for å dele sine erfaringer med oss. 

 

1. Bestem deg for dine kortsiktige og langsiktige mål. Hold dem adskilt, og bestemt deg for hva du faktisk sparer til. Mitt kortsiktige mål er å reise til Japan, men mitt langsiktige mål er å bli millionær før jeg fyller 35. Jeg setter fast av penger til å reise hver gang jeg får lønn, samtidig som jeg regelmessig investerer penger for å nå mitt langsiktige mål.

 

2. Navngi målene dine! Dette kan du allerede gjøre med Spiff, og det gjør prosessen så mye mer motiverende. Min kortsiktige spareplan heter nå ‘Japan-tur 2017’, og psykologisk gjør dette at jeg ikke blir fristet til å stjele penger fra denne kontoen for å dekke annen moro som dukker opp underveis i løpet av en måned.

 

3. Ikke vær redd for å bruke penger på det du er glad i, som for eksempel å reise. Så lenge du sparer opp til det du faktisk ønsker deg, hjelper dette deg på veien til å lære deg selv gode spare-vaner for resten av livet.

 

4. Bestem deg for at du skal spare penger hver måned, og gjør det til en vane å sette av en viss sum per lønning som du alltid bruke på sparing. Du trenger ikke engang sette opp automatiske trekk, kanskje det er motiverende i seg selv å føre dette over fysisk, for å se at du gjør deg selv noe godt!

 

5. Vær tilfreds med å eie få ting, og velg kvalitet foran kvantitet. Da jeg selv flyttet fra foreldrene mine for å studere i USA, sa moren min til meg at alt jeg eier burde få plass i baksetet på en bil! Jeg tok dette alvorlig, og har siden den gang vært forsiktig med å bruke penger på ting som har kort levetid.

 

6. Lær deg selv hva risiko egentlig betyr på aksjemarkedet! Mine foreldre opplevde å se sine sparepenger lide under finanskrisen i 2008. I stedet for å få panikk, bestemte pappaen min seg for å vise meg de faktiske tallene, for å videre forklare meg hva som egentlig var i ferd med å skje. Han forklarte også at aksjemarkedet går i sykluser, og at det kom til å gå opp igjen til slutt. Han hadde rett! Dette har gjort meg både tøff og mindre bekymret for å investere pengene mine i aksjer.

 

7. Prat med venner, familie og kjæreste om penger. Det som hjelper meg mest, er å prate åpent om penger. Vær nysgjerrig og interessert, samtidig som du tør å stille detaljerte spørsmål. Spesielt i et parforhold, kan det være fint å være åpne om hvor mye penger man har, eller ikke har. Har du gjeld? Ikke vær redd for å prate om dette med andre. Da finner du mest mulig informasjon om hvordan du kan bli kvitt den!

 

Erin Lowry driver bloggen Broke Millennial og er forfatter av boka ‘Broke Millennial: Stop Scarping by and Get your Financial Life Together’.

Publisert av admin 19.06.2017