Mer nøysom, mer glede. En vinn-vinn oppskrift!

Tipsene som hjelper deg spare mer uten at det går på bekostning av hverdagslykken! Bli nøysom på 1-2-3 💪
nøysom

Å være nøysom med hvordan vi bruker penger, kan fort assosieres med noe negativt. Heldigvis er dette helt feil. Det å bli nøye med hvordan vi bruker penger, kan faktisk bidra til økt glede i hverdagen!

 

Hva betyr det å være nøysom?

 

Det ligger litt i ordet. Du er mer nøye med måten du velger å bruke penger på, og prioriterer det som betyr mye for deg. Det trenger ikke bety at du må gi opp favoritter for å velge rimeligere alternativer hver gang. Det betyr heller at du velger å ikke bruke penger på de tingene som egentlig ikke betyr så mye for deg. Som når du velger å bruke mindre penger på klær, for å heller finansiere din neste ferie.

 

Fordeler med å være mer nøysom

 

Er du mer nøye med hvordan du bruker penger hver dag, vil du raskere kunne nå målene du har for økonomien din. Du kan spare oftere, til og med i øyeblikket. Tar du et valg om å droppe å kjøpe noe du egentlig kunne ha kjøpt før du tok valget om å bli mer nøye? Overfør det sparte beløpet som droppesparing i Spiff!

 

Bli mer nøysom på 1-2-3 

 

Vi er alle ulike, og det vil derfor ta ulik tid for oss alle å få på plass et mer nøysomt forbruk. Ha en åpen innstilling, og test ulike strategier. Kan du kutte ut take-out, men ikke din dyre favoritt hudpleie? Det er viktig at du ikke overdriver i starten, fordi det da kan være lett å gå lei og å gå på en smell. Ta heller for deg én vane av gangen, og bruk minst én uke til å tilpasse deg å endre den. Kjenn etter: savner du det du ikke kjøper, eller går det greit? Her er noen konkrete tips som kan hjelpe deg kickstarte nøysomheten din:

 

  1. Sett opp et budsjett: Da vet du hvor mye du må bruke for å dekke alle kostnader, og hvor mye du kan spare. Gi deg selv lommepenger, og start nøysomheten din med å prioritere bruken av disse!
  2. Planlegg måltider – en gang for alle! Da vil du kunne holde deg til budsjettet ditt, samtidig som du spiser lite (bokstavelig talt) av dine variable kostnader.
  3. Kjøp brukt: Ønsker du deg noe nytt, er sannsynligheten stor for at du kan finne disse eller den tingen brukt. Brukte ting kommer ofte til en mye lavere pris, og vil på den måten også hjelpe deg med å spare penger.

 

Å være nøysom trenger ikke være et offer. Prøv å tenk på nøysomhet som en måte å virkelig nyte det du bryr deg om her i livet! Når du har kontroll på økonomen, er det enklere å bruke penger på de tingene som virkelig betyr noe!

 

God sparing!

Publisert av Ada 15.11.2021