Maja Hattvang viser hvordan du enkelt kan lage hudpleie og såpe helt selv

Bloggeren Maja (28) har lenge eksperimentert med hjemmelaget hudpleie. Nå deler hun sine erfaringer og oppskrifter i årets mest inspirerende bok "Naturlig nok".

— Da jeg var 19 år begynte jeg å utforske naturlig hudpleie. Jeg gjorde meg mange positive erfaringer som gjorde at jeg ble inspirert til å fortsette jakten på mer kunnskap. Jeg ble liksom litt hekta. Med riktig utstyr og kunnskap kan man lage det meste helt selv. Med minimale kostnader, kan man for eksempel lage effektiv rense-olje, peeling, fuktighetskrem og ansiktsmasker. Du kan også gi bort gaver og lage din helt egen deodorant, såpe og sjampo.

I boken vil du finne enkle oppskrifter der du kan bruke ting du allerede har hjemme.For å lage verdens deiligste ansiktsmaske, trenger du for eksempel bare gurkemeie og yoghurt

Gurkemeie-masken er en av mine favoritter, den funker mot alt! Rør sammen 1 ss yoghurt og 1 ts gurkemeie, påfør blandingen på rent ansikt og la den virke i ca 20 min. Masser masken lett inn i huden før du skyller av.

 

Det finnes også noen mer kompliserte oppskrifter i boka, som krever litt utstyr, men ingenting kjempevanskelig, og alt er overkommelig for en søndag ved kjøkkenbenken.

Det er viktig for meg å være en stemme som inspirerer folk til å tenke på miljøet, istedenfor å være en stemme i skjønnhetsbransjen som er opptatt av perfeksjon. Fordelene med å lage sine egne produkter er mange; det er miljøvennlig fordi du har mulighet til å velge bort sterke kjemikalier og mikroplast, til fordel for økologiske og naturlige alternativer. Det er økonomisk ettersom råvarene ofte er billige, samtidig som du slipper å betale for markedsførings-budsjetter og luksus-forpakninger. Også er det er bra for huden!

 

Jeg er intressert i hva de ulike ingrediensene faktisk gjør, hvorfor de er tilsatt og om man virkelig trenger dem. Det kan være vanskelig å orientere seg i hudpleie-jungelen, men med litt kunnskap kan man få oversikt over hvilke ingredienser som gir hvilken effekt. Jeg håper boken kan inspirere til at flere tester hjemmelaget hudpleie eller kanskje bare får noen gode ideer til årets julegaver.

 

– Som gjengitt til Spiff

Publisert av Ada 17.11.2017