Lise (31) skal selge unna 100 ting for å nå sitt sparemål i 2019 👊

Gjesteblogger Lise Vermelid fra den populære bloggen Pengesnakk.no har som mål å spare svimlende 350 000 kroner i 2019. For å nå dette målet skal hun blant annet selge unna 100 ting, og forklarer hvordan du kan gjøre det samme!
gjesteblogg-lise-vermelid

#Selge100

 

Jeg er så heldig at jeg får dele min nyeste spareplan med dere!

De som kjenner meg fra pengesnakk.no vet at jeg elsker å spare. Men, jeg er ikke  så opptatt av å ha et konkret formål med sparingen. Det er aldri dumt å ha en liten formue stående, tenker jeg. Så jeg sparer i vei, uten å vite noe om hva pengene skal brukes til i fremtiden.

 

Selv om jeg ikke sparer til noe spesielt, elsker jeg å sette meg mål – små og store. Det ene målet jeg har satt meg for 2019, er å selge 100 ting.

100 ting er ganske mange, fant jeg fort ut. Ca. 2 salg i uken. Og jeg teller antall salg, ikke antall ting. Et par sko er 1, en bok er 1, en pakke med barnetøy er også 1. Med mindre jeg selger noe av posen til én kjøper og resten til en annen. Da teller jeg det som 2 salg.

 

Motivasjon

 

Så ja, det er langt til 100. Men, jeg har også mye igjen av året! Det er 4 ting som motiverer meg veldig til å nå dette målet.

 

  1. Hver ting solgt er mindre rot her hjemme. Så hvert salg er et mål i seg selv, også om jeg ikke skulle komme til 100 i løpet av 2019.
  2. Jeg har laget en oversikt hvor jeg krysser av etterhvert som jeg selger noe jeg ikke trenger lenger. For meg er det motivasjon i å kunne krysse av og følge med på målet visuelt.
  3. Jeg tjener penger! Pengene Spiffer jeg til et eget sparemål i appen.
  4. Vi er mange som gjør dette nå!

Da jeg delte dette målet på blogg og Instagram var det overraskende mange som ville være med å gjøre det samme. Jeg burde kanskje ikke ha blitt så overrasket. Gjenbruk er både trendy, miljøvennlig og økonomisk.

 

Bli med du også!

 

Siden jeg ikke er alene om å ville rydde opp hjemme har jeg laget et skjema hvor man kan krysse av etterhvert. Det sender jeg til alle som vil være med å kvitte seg med saker i 2019. Det er jo motiverende at andre driver med det samme; lager annonser og selger unna skrotet sitt. Derfor har vi nå hashtaggen #selge100, som brukes når vi poster noe på Instagram av det vi selger, og når vi deler hvor langt vi har kommet på veien mot 100. Bli med du også?!

 

Man kan selge mye forskjellig. Den første uken solgte jeg 7 ting, bl.a. en kopp, en babylue og et nøkkelskap. Lav nok pris gir et marked for alt. Klær, elektronikk, interiør, bøker, kjøkkenapparater, møbler, vesker, smykker og sportsutstyr er bare eksempler på ting som kan selges.

 

Jeg satt målet på antall salg istedenfor antall kroner fordi jeg trengte motivasjon til å legge ut små ting som jeg skulle selge billig, og ting som jeg ikke visste om noen ville kjøpe.

 

Men, selv om målet er i antall – blir det penger av dette. Etter den første uken var beløpet 1 570 kroner. Jeg opprettet en egen spareplan i Spiff, og spiffer over pengene etterhvert som de kommer inn. Lurer på hvilket beløp jeg har kommet opp i ved årets slutt!

-Lise

Om forfatteren: Lise blogger til daglig på pengesnakk.no. Der deler hun åpent om sin egen økonomi, og lar leseren få innblikk i både små og store sparemål – og hva hun gjør for å nå dem. Superspareren har mange gode tips, og deler dem både på blogg, Instagram @pengesnakk og i sin nyoppstartede podcast, Pengesnakk.

Publisert av Ada 19.02.2019