🐣 Påske 2020: Sitter hjemme og sparer i det minste penger!

Her er tipsene: Bruk tiden hjemme til å bli en supersparer.

Daglige lommetyver bytta ut med sparing

 

Adferdsøkonom i Spiff, Hallgeir Kvadsheim, minner oss stadig på hvor viktig det er å tenke over de små uvanene vi har med oss i en hektisk hverdag. En kaffelatte i lunsjen, en sjokoladebit i kiosken, et glass vin, eller en kostbar (men nødvendig) yogatime.

 

Idag ser hverdagen plutselig litt annerledes ut. Vi blir oppfordret til å holde oss mest hjemme, og årets påskeferie-planer er for lengst lagt på hylla. Men, det å tilbringe mer tid hjemme, kan også brukes til noe positivt. Vi kan blant annet få på plass nye sunne vaner, redusere forbruk og kanskje til og med bygge opp en buffer.

 

🐣 Ny hverdag: Slik blir du en supersparer 💪

 

1. Start en motiverende spareplan

 

Det kommer en tid der vi kan sees igjen og livet kan gå mer tilbake til normalen. Motivasjon og visualisering er viktige påvirkere for sparingen. Hva gleder du deg til å kunne gjøre mer av? Eller er det noe som bekymrer deg? Å starte en buffersparing gir økt økonomisk mestringsfølelse og trygghet. Å planlegge en gjensynsfest med venner, eller en norgesferie med samboer er fine mål å dele med hverandre. Eller er droppesparing-vår-2020 noe for deg?

 

2. Tenk over hva du dropper i en ny hverdag 

 

Når du har målene dine i boks, start kartleggingen av egen atferd og lommetyver. Er det mindre aktivitet på konto nå, enn hva det pleier å være? Brukes ikke pengene dine på kaffelatter, tyggispakker, snacks, hundegodis, drinker, flasker med farris, koselige lag med venner, take-away-mat og spontane taxiturer? Gjør det til en vane å tenke over hva du ville ha brukt i en normal hverdag, og logg beløpene som droppesparing i Spiff. 

 

Det å kunne se tingene du dropper bli gjort om til sparepenger, gjør det mer motiverende å holde sparingen på topp underveis. Klarer du nå 2000 kroner i løpet av April? Eller kanskje mer?

 

3. Gjør planlegging til en del av hverdagen

 

Det er mye penger å spare på mat. Spis opp maten du har hjemme, og planlegg en full ukesmeny hver uke. Å holde seg unna butikken på daglig basis er ikke bare smart i forhold til smittevern, det er en utrolig enkel måte å spare penger på. Denne vanen kommer du til å kunne spare mye på, i flere år fremover. Hvorfor ikke bruke dagens situasjon til å starte en sunn, bærekraftig og økonomisk vane?

 

4. Droppesparing FUNKER!

 

Følger du Spiff på Instagram har du kanskje allerede sett at det er mange av våre brukere som når målene sine ved hjelp av droppesparing. I Mars kjørte vi dessuten en konkurranse, der vi sammen med Forbrukerfrue oppfordret folk til å komme igang med buffersparing. Tilbakemeldingene har vært rørende – folk er rett og slett sjeleglade for å ha bygget en buffer, fått på plass en ny vane og ikke minst – tatt et steg for å gjøre sparing til en del av hverdagen.

 

5. Nå målet ditt før tiden

 

Personlig (Ada i Spiff her 👋) satte jeg meg et mål om å spare inn 2500 kroner i Mars 2020. Dette målet nådde jeg etter bare 3 uker med droppesparing! Å gå hjemme er definitivt ikke drømmen, men det er i det minste mulig å spare opp litt mer penger. Forsetter jeg droppingen i ukene fremover, kan jeg sitte igjen med en fantastisk slant ved inngangen av årets sommerferie, som skal tilbringes i vakre Norge.

 

6.Hack hjernen til å elske sparing

 

Det sies at det tar ni uker å endre en vane. Å spare småbeløp hver dag i disse dager, er med på å gi hjernen en liten belønning – flere ganger om dagen. I stedet for å kjøpe ting daglig som gir en midlertidig lykkefølelse, kan det å Spiffe beløp litt etter litt, gjøre sparing til en morsom del av hverdagen. Det er både tilfredsstillende og motiverende å spare på denne måten, samtidig som det bygger opp en sunn og miljøvennlig vane. Hvem liker vel ikke en liten dose mestringsfølelse hver dag?

 

7. Begynn i det små, og se pengene vokse

 

Start med et lite mål, og ta det derfra. I Spiff kan du også bli motivert av å spare sammen med andre, så kanskje det å utfordre en venn kan få fart på sparingen din? Spiff Sparegym gjør det mulig å trene og spare samtidig,- er dette nøkkelen til suksessfull hjemmetrening for deg? Begynn i det små, og se pengene vokse hver uke. Det værste som kan skje, er at du sparer penger.

 

Lykke til, god sparing og god påske! 🐣

Publisert av Ada 08.04.2020