Gjør økonomien klar for vår med 11 enkle tips!

Med små enkle grep kan du fremdeles nå målene dine for 2021
spiff-tipser-vår

1. Sett mål og motivasjon i system

 

Hva drømmer du om? Har du et konkret mål, eller noen ønsker for fremtiden? Uansett hva målene dine er, skriv dem ned sammen med en liten forklaring på hvorfor du har lyst til å sette av penger til akkurat disse målene. Det hjelper på motivasjonen. I Spiff kan du forresten skrive både mål og forklaring rett i spareplanen din i appen.

 

2. Visualiser mål og drømmer

 

Print ut bilde av det du har som mål og heng det på kjøleskapet, eller bytt skjermbildet på mobilen din. Uansett hvordan du velger å visualisere målet – sørg for at du ser det hver dag. Ikke bare minner du deg selv på hvorfor du er flink som ukes-handler eller dropper snusen, men en slik visualisering gjør at du motiverer deg selv jevnlig og kan nå målene dine raskere!

 

3. Sjekk bankkontoen din

 

Det er stund siden mange satte årets nyttårsforsetter, og hadde du som mål å spare mer vil nettbanken kunne fortelle deg hvordan du ligger an. Logg inn og gå gjennom kontoutskriften, kanskje har du stålkontroll? Eller kanskje det er noe som går igjen som du vil slutte med. Å sjekke bankkontoen vil gi en økt følelsen av kontroll, og kan hjelpe deg holde rett kurs fremover.

 

4. Sett opp et budsjett

 

Et budsjett kan hjelpe deg å få oversikt over faste utgifter, og hvor mye du har å rutte med hver måned. Det trenger ikke være vanskelig! Vi har laget en enkel oppskrift her, også finnes det apper som You Need a Budget, som gjør jobben for deg. Vi digger også appen Spiir, som gir deg en komplett og visuell oversikt over forbruket ditt. Anbefales på det sterkeste!

 

5. Bruker du alle abonnementene dine?

 

Mange har flere abonnementer. HBO, Spotify, Netflix, ukeblader osv… Kanskje til og med noen som ikke blir brukt. Det er faktisk mye å hente på å kansellere minst én av tjenestene. Det går for eksempel an å spleise med venner, eller bestille et familie-abonnement. Valget er ditt, og kanskje finner du flere utgifter som kan sløyfes?

 

6. Gjør matinnkjøp én gang i uka

 

Å handle mat for hele uka, for eksempel hver mandag, kan spare deg for mange tusenlapper som du istedenfor kan bruke på sparemålet ditt. Spesielt om du også følger en handleliste. Handler du på denne måten, på nett eller i butikk, slipper du impulsive innkjøp når blodsukkeret stuper på vei hjem fra jobb. Med Kolonial kan du i tillegg sitte i sofaen hjemme å handle, og få varene levert hjem på døren, bare noen timer etterpå.

 

7. Sett opp en ukesmeny og følg den

 

Søndager kan brukes til så mangt, for eksempel å planlegge hva du skal spise til middag den kommende uken. Flere matblogger legger ut ukesmenyer på søndager, la deg inspirere og finn dine favoritter. Vi liker godt Hanna Lenes Vegetar og Vegetarbloggen. I tillegg har Kolonial, Meny, Kiwi, Rema 1000 supre oppskrifts-hefter!

 

8. Shoppe-stopp og byttekveld

 

Har du prøvd shoppe-stopp? Start med en måned eller vær breial og prøv et helt halvt år? Jenny Skavland må vel være dronningen av shoppe-stopp. La deg inspirere av hennes mange gode råd! Eller hva med å arrangere shoppe-stopp sammen med venninner, og inviter hjem til en byttekveld? Kanskje din nye vårjakke i år, kan komme fra en byttehandel med en venninne?

 

9. Kjøp og selg brukt

 

Ikke bare er det miljøvennlig, det kan også spare deg for mange penger eller få lommeboka til å vokse. Selg unna skatter du ikke trenger eller bruker lenger, og let etter noe nytt på Finn.no eller Tise. Blir du utålmodig, kan du også legge ut annonse for noe du ønsker å kjøre!

 

10. Sett opp autotrekk for sparing

 

La sparingen skje uten at du merker det, og ha gjerne flere trekk i måneden, til dine ulike mål og spareplaner. Sparer du automatisk kan du alltid være trygg på at du har satt av penger til det som betyr noe for deg. Mange foretrekker å ha disse trekkene direkte i Spiff, slik at sparepengene lever sitt eget liv, godt unna resten av hverdagsøkonomien.

 

11. Sett opp Spiff som mottaker i Vipps

 

Hver gang du blir Vippset, kan du spare pengene dine i Spiff! Sett opp ditt Spiff-sparekontonummer som mottaker i Vipps, så går sparing automatisk hver eneste gang noen sender deg penger. Du kan forresten også sende penger til andre med Spiff, og hjelpe dem spare når du skylder dem penger!

 

God sparing!

 

Publisert av Ada 26.02.2021