Gitte & Fillip sine beste sommertips

Vi har slått av en prat med personene bak mat- og livsstilsblogg; Gitte & Fillip - drevet av kjæresteparet med samme navn. Her kan du leser mer om deres beste tips til en fullkommen sommer.

Gitte Witt og Filip Loebbert er opptatt av å spise godt og nyte hverdagen. I sommer  pakker de sekken for på nyte hytteliv, sjø og strand.

Hva er det beste med sommeren for Gitte & Filip?

 

G&F: Det beste med sommeren er å bade i saltvann, være på hytta og spise jordbær.  Vi er dessuten flinke til å dra ut å bade selvom vi er i byen å jobber! Det er noe vi begge elsker, og som vi gjør nesten uansett vær om sommeren. Vi griller også mye om sommeren. Kjøtt og fisk blir best på grill. Ellers lager vi gode salater, og liker sesongbaserte råvarer som nypoteter, gulrøtter, sommerkål – og hjemmebakt brød på hytta.

 

Så koselig! Har dere alltid vært flinke til å dyrke slik hverdagsglede?

 

 

G&F:Det å sette pris på hverdagen og små gleder i hverdagen er noe man blir flinkere til jo mer man reflekterer over livet, og seg selv – så det er vel noe som har steget i takt med at man har fått mer livserfaring. Det at vi begge setter pris på mye av det samme i hverdagen, og at vi har en lik livsfilosofi er selvfølgelig et godt utgangspunkt for å fungere som par. Vi kan hygge oss mye i enkle situasjoner, og det verdsetter vi.

 

Tips til de som nyter sommeren på budsjett?

 

G&F: Naturen er det perfekte utgangspunktet for å spare penger på ferie. Nyt de lyse sommerkveldene. Havet, sjøen og saltvannet. Skalldyr. Jordbær. Gleden over varmen man har lengtet til gjennom hele vinteren. All mat kan nytes på en strand, en skogsflekk eller på en klippe om sommeren. Pakk en kurv eller sekk med alt fra brød til pålegg, drikke, og spis noen av måltidene i det fri. 

 

Videre kan vi anbefale sykkeltur med telt. Båten over til Danmark og så sykle nedover en superkoselig ferie som ikke behøver å koste så mye. Middager ute i parker, enten det er med grill eller bare piknik kurv. Naturen og temperaturen gjør ting ikke behøver koste like mye både med hensyn til bolig og mat. Skal du utenlands kan du bo på bed&breakfast istedenfor hotell, der sparer du og uten at det går på bekostning av kvaliteten.

 

Andre tips for å nyte ferien til det fulleste?

 

G&F: Å være på nett, eller skrolle ned en skjerm gir ikke hodet og hjernen avkobling, selvom om man leser nyheter. Skjermen gjør deg sliten og ved å kutte drastisk ned på mobil og skjermbruk om sommeren blir du tvunget til å koble av, være tilstedet i nuet – som er mye vanskeligere for de fleste i dagens samfunn enn man vil tro. Desto viktigere er det å gjøre dette – for å samle seg, lade kroppen og hjernen og ta inn den virkelige verden vi er omringet av.

Publisert av Ada 01.09.2017