Slik nedbetalte Bente Linn og mannen over 200 000 kroner i kredittkortgjeld på 2 år

Fra krise til kontroll: Tipsene som hjalp dem ut av en pengeskvis og lot drømmen om eget hus stå 💜
kontroll-nedbetalte-bente-linn

Gjelden hadde tatt overhånd

 

At småbarnsfamilien med økonomisk stålkontroll skyldte 600 000 kroner i usikker gjeld, var det bare én i familien som visste. Tap av jobb og løpende regninger gjorde at oppsparte midler hadde gått til økonomisk brannslukning, og familien befant seg i en økonomisk krise.

 

-Jeg har lært at det sitter ufattelig mange mennesker der ute med gjeld som holdes skjult for sin partner. Regningene vokser i takt med redsel og fortvilelse, og det gjør meg så utrolig vondt, langt inni hjerteroten. Spesielt nå som jeg vet at det er mulig å ta tilbake kontrollen, forteller Bente Linn.

 

For bare to år siden, oppdaget Bente Linn Dirdal (30) at hverdagen skulle bli snudd opp ned. Drømmen om å kjøpe hus ble erstattet med usikker gjeld, inkasso-varsler og kaos.

 

-Gjelden hadde tatt overhånd, og vi snakket ikke nok sammen om økonomi. Mannen min hadde mistet jobben, og jeg hadde vært for naiv. Alle kan gjøre feil, og dette kan faktisk skje de fleste, sier hun.

 

200 000 kroner nedbetalt på 2 år

 

Det er nå to år siden Bente Linn og mannen brettet opp ermene, og laget en plan. Familie og nære venner ble involvert, slik at de kunne få hjelp til å lage en nedbetalingsplan. Telefoner til kreditorer, forhandling av renter og generell finansiell brannslukking, gjorde at familien gradvis fikk tilbake kontrollen. Et helt år preget av oppturer og nedturer, hardt arbeid og selvfølgelig; samhold.

 

-Vi er mye sterkere som par idag, og vi har lært oss å snakke sammen om økonomi og penger. Dette skal vi ha glede av resten av livet, og barna våre skal lære av oss og våre erfaringer. Vi har hittil nedbetalt 200 000 kroner, og om tre år vil vi være helt gjeldsfrie, forteller Bente Linn.

 

Fra hemmelighet til åpenhet

 

Gjeldsproblemene holdt paret først hemmelig. Kun de aller nærmeste var involvert, men med tiden oppdaget de at åpenhet skulle bli både en viktig hjelper og en inspirasjonskilde.

 

-Det å kunne snakke om gjelden og å være åpen om økonomiske utfordringer betyr idag alt. Etter at jeg gradvis begynte å snakke åpent om gjeld og delte mer på min Instagramkonto, har dette definitivt hjulpet meg psykisk. Jeg har fått mulighet til å snakke med andre i lignende situasjoner, og deler råd og erfaringer med dem, sier Bente Linn.

 

Idag deler Bente Linn sin historie og familien sine sparetips på Instagram og i sin e-bok. Prosessen har lært dem at uansett hvor mørkt det ser ut, så er faktisk alt mulig. Nå har familien full kontroll, og de står sterkere og nærmere hverandre enn noengang før.

 

💪 ✅ Her er Bente Linn sine beste tips:

 

1. Oversikt: Få full oversikt over gjeld, og alt som gå ut fra kontoen.
2. Autotrekk: Sett opp faste trekk hver måned for å nedbetale gjeld.
3. Sparing: Spar alltid litt penger! Småpenger blir fort store summer. Jeg bruker Spiff til buffersparing og konfirmasjon. Vi sparer også til hus, samtidig som vi nedbetaler gjeld.
4. Gå ikke i butikken: uten en handleliste som er nøye gjennomtenkt.
5. Abonnementer: Gå gjennom hvilke du har og hvilke du kan si opp
6. Bensin: Kan dere kutte ned på drivstoff?
7. Hjem: Må dere egentlig kjøpe nytt interiør, eller holder det å ommøblere?
8. Pant: Spar pante-pengene til sommerferie og gled dere over små øyeblikk i hverdagen
9. Arv : Bytt eller arv klær med et familiemedlem. Klær er dyrt!
10. Kjøp brukt

11. Velg takknemlighet! Mine beste erfaring i denne prosessen er at du lærer å sette stor pris på små øyeblikk og små gleder i hverdagen. Jeg har blitt mye mer takknemlig nå enn hva jeg var før.

Publisert av Ada 04.05.2020