Visste du at sparemål kan gi deg sommerfugler i magen?

Kjersti Grønseth er familiens finansminister, siviløkonom og sparedronning. På forbrukerfrue.no omfavner den kreative trebarnsmoren hverdagsøkonomi, og idag deler hun hvordan Spiff trigger konkurranseinstinktet som skal hjelpe familien å nå årets viktigste sparemål👊
forbrukerfrue

Sommerfugler-i-magen-effekten

 

Du har sikkert hørt at mål bør være spesifikke, målbare, ambisiøse, realistiske og tidsbestemte? SMART. Jeg gir deg i tillegg dette: målene dine bør ha høy gåsehud-og-sommerfugler-i-magen-faktor. Når jeg ser på mine mål for 2019 er det særlig ett som sprenger skalaen:

 

Vi skal reise fem uker til USA med familien.

 

Jeg pakker med meg mann og tre barn, og tar turen over dammen i løpet av våren. A dream coming true.

 

Hvordan får vi til det?

 

I sommer begynte vi å sette av rundt ti prosent av det vi tjener hver måned til denne turen. Utgangspunktet var et grovt estimat som vi så har jobbet videre med å finjustere. Vi har planlagt hva vi ønsker å oppleve, og hvor mye penger vi vil bruke på de ulike aktivitetene.

Mannen min og jeg har en pågående konkurranse om hvem som sparer mest til oppholdet, og vi bruker Spiff for å følge med på fremdriften.

 

Konkurranseinstinktet til begge driver oss til å fortsette å putte inn penger i spareplanen, selv om vi allerede har nådd målet vårt. Med den nye feeden inne i Spiff kan jeg heie på mannen min når han tar ledelsen, så blir han ekstra motivert til å fortsette. Vinn-vinn!

 

Og når jeg står i butikken og har valget mellom å kjøpe en genser på januarsalget eller spiffe samme summen er det liten tvil om hva jeg velger. Det skal mye til for at den genseren vil gi meg like mye glede som det vi har planlagt for de fem ukene i USA.

 

Nevnte jeg at turen innebærer barnefri date-night med country-konsert? 😍 Guilty pleasures! Hva kan morsom sparing gjøre for deg, dine kjære og sparingen deres? Antageligvis ganske mye spør du meg!

Les mer fra Kjersti på hennes blogg forbrukerfrue.no. Her deler hun sine økonomiske refleksjoner, spørsmål og svar, hverdagstips og konkrete steg for en enda bedre økonomisk hverdag. Du kan også følge Kjersti på Instagram @forbrukerfrue.no for ukentlig inspirasjon og knallgode hverdagstips.

Publisert av Ada 13.01.2019