Gjør ferien miljøvennlig med disse tipsene 🙌

Inspirasjon til resten av sommerferien finner du her ✨
miljøvennlig-sommerferie-tips

 

Slik ser du Norge fra sykkelsetet 🚲

 

Sykkelferie er ikke bare for de aller sprekeste! Alle kan kose seg på sykkelferie, og det finnes utallige ruter i forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Vil du på langtur kan du kjøre i ett strekk eller legge inn fine stoppesteder, alt etter dagsform og behov. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur, og på turens høyeste punkt ligger dessuten en kafé med verdens beste vafler. Visit Norway har skreddersydd en oversikt over 13 fantastiske sykkelturer i Norge. Her er det noe for alle og følelsen av å se landet fra sykkelsetet er uslåelig.

 

Leie overnatting – et grønnere alternativ til hotell 💚

 

Turistforeningen har hytter de leier ut over hele landet, eller du kan sjekke ut airbnb.no. Gjennom Statskog kan du dessuten leie hytter til en rimelig pris, og selvfølgelig finner du hytter på Finn.no. Et annet godt tips er å bruke gode gamle Facebook! Sleng ut en liten statusoppdatering, og spør om du kanskje kjenner noen som leier ut en hytte eller et tomt hjem. Kanskje noen vil bytte hjem med deg en uke eller to?

 

Bilferie 🚙

 

Er det mer enn to personer i bilen, kan bilferie være mer miljøvennlig enn å fly. Er dere en liten familie eller en vennegjeng kan dere farte rundt med god samvittighet, oppdage vakre landskap, og kanskje kan dere stoppe for å besøke en nasjonalpark underveis? Flere hevder at Norge med sin enestående natur er et av de aller vakreste stedene i hele verden for bilferie. Sjekk ut NAF sin oversikt over Norges fineste veistrekninger.

 

Staycation 😎 Miljøvennlig og uten stress

 

Et avslappet, rimelig og miljøvennlig alternativ til årets sommerferie. Skal du ikke betale for transport, overnatting og andre kostnader, kan du kanskje dra på litt andre steder? Sjekk ut markeder og museum du tidligere har glemt, prøv en ny kafe i et ukjent nabolag, eller dra på oppdagelsestur i skogen. Unn deg en avocado-toast, finn et tjern og ta deg et bad. Stell i stand piknik med venner, og let litt på nettet etter hva en turist faktisk hadde sjekket ut i din egen by.

 

Ferie på gård 🐑  🐄 🐎

 

Mange gårder tilbyr både aktiviteter og overnatting. Noen har svært høy standard, og kan være en skikkelig romantisk get-away! Nyt kortreist mat og slapp av i idylliske omgivelser. Sjekk ut Økoguiden for en oversikt over økologiske gårder i Norge som også har overnattingsmuligheter. Noen av dem tilbyr også at du kan jobbe for gratis kost og losji. Her er en oversikt over bed and breakfast og idylliske overnattingsmuligheter på gård fra Visit Norway.

 

Plukk opp søppel og planlegg snacks ♻️

 

Ta med deg alt søppel, alltid. Er du ute i naturen burde du alltid ta med deg matavfall, da disse bruker veldig lang tid på å brytes ned i feil klima. Skal du på piknik i parken er det f.eks lurt å tilberede mest hjemme, slik at du ikke bruker unødvendig mye emballasje og innpakning som take-away ofte oppbevares i. Å sette av noen minutter til å planlegge kan som regel spare deg for både penger og plastikk!

 

Ta med deg de gode vanene på ferie 😍

 

Selvom det kan være fristende å plukke opp snacks, drikke og iskaffer på veien i sommer, er det beste for miljøet at du fortsetter å plukke opp etter deg, smøre matpakke, lage iskaffe hjemme, ha med bærenett i veska og planlegger dagen din så godt du bare kan. Velg å sitte ned, i stedet for take-away. Sommeren er like hyggelig om den inkluderer dine miljøvennlige rutiner! Dessuten varer kanskje feriepengene enda litt lenger om du får sløyfet småbeløpene her og der i tillegg?

Publisert av Ada 16.07.2020