Slik planlegger du en mer bærekraftig sommerferie!

Tips: Norgesferien som er både bærekraftig og budsjettvennlig 😍
Sommerferie-2021

Slik planlegger du en mer bærekraftig sommerferie!

 
Plutselig var det juni, og sommeren nærmer seg med stormskritt. I år som i fjor, skal mange av oss tilbringe sommerferien i vakre Norge. Vår community manager i Spiff, Ada har derfor samlet sine syv beste tips for en sommerferie som er både bærekraftig og budsjettvennlig. Vi kommer til å dele flere tips fremover, slik at du kan finne inspirasjon og sparetips før sommeren står for tur. Del gjerne artikkelen med en venn, eller tips oss om flere ting som bør være med på lista.
 

Se Norge fra sykkelsetet 🚴‍♀️  😍

Vi er flere sykkel-entusiaster på Team Spiff, som nyter overnatting i natur med sykkel som transportmiddel. Vårt tipser å test ut spontane lange sykkelturer i Norge. Ta toget et sted, og sykle hjem over noen dager. Dette er den beste måten å se Norge på! Her er fem fine sykkelturer fra Turistforeningen, og noen herlige turer fra Siras verden. 
 

Leie overnatting – et grønnere alternativ til hotell 🏡  🗝

Turistforeningen har hytter de leier ut over hele landet, eller du kan sjekke ut airbnb.no. Gjennom Statskog kan du dessuten leie hytter til en rimelig pris, og selvfølgelig finner du hytter på Finn.no. Et annet godt tips er rett og slett å bruke Facebook til å spørre om du kanskje kjenner noen som leier ut en tom hytte eller bolig i en by som er ny for deg!
 

Staycation – en overraskende nydelig ferie 🤩  🍹

Ferie uten slitsom bagasje og pakking? Ja takk! Et avslappet, rimelig og miljøvennlig alternativ til årets sommerferie. Skal du ikke betale for transport, overnatting og andre kostnader, kan du kanskje dra på litt andre steder? Sjekk ut markeder og museum du tidligere har glemt, prøv en ny pizzasjappe i et ukjent nabolag, eller dra på oppdagelsestur i skogen. Unn deg en avocado-toast, finn et tjern og ta deg et bad. Stell i stand piknik med venner, og let litt på nettet etter hva en turist faktisk hadde sjekket ut i din egen by.
 

Ferie på gård 🚜 🐷

Sjekk ut Økoguiden for en oversikt over økologiske gårder i Norge som også har overnattingsmuligheter. Noen av dem tilbyr også at du kan jobbe for gratis kost og losji. Kunne du tenkte deg å lære enda mer om økologisk gårdsbruk i andre land, kan du melde deg på World Wide Opportunities on Organic Farms. Gjennom dette nettverket kan du finne en gård i utlandet, som tilbyr deg arbeidserfaring, kost og losji, i tillegg til praktisk hjelp for å få deg frem og igang. Du betaler din egen transport, men kan få erfaringer og opplevelser for livet i bytte mot egen arbeidskraft.
 

Ta med bilen på sommerferie 🚙  ❤️

Er det mer enn to personer i bilen, kan bilferie være mer miljøvennlig enn å fly. Er dere en liten familie eller en vennegjeng, kan dere farte rundt med god samvittighet, oppdage vakre landskap, og kanskje besøke et av våre naboland? Flere hevder at Norge med sin enestående natur er et av de aller vakreste stedene i hele verden for bilferie. Sjekk ut NAF sin oversikt over Norges fineste veistrekninger.
 

La de gode vanene få bli med på ferie 🥳  💪

Selvom det kan være fristende å plukke opp snacks, drikke og iskaffer på veien i sommer, er det beste for miljøet om du fortsetter å plukke opp etter deg, smøre matpakke, lage iskaffe hjemme, ha bærenett i veska og planlegger dagen så godt du bare kan. Sommeren er like hyggelig om den inkluderer dine miljøvennlige rutiner! Dessuten varer kanskje feriepengene enda litt lenger om du får sløyfet småbeløpene her og der.
 

Husk å plukke opp søppelet ditt (og andre sitt) 🍌 🧃

Ta med deg alt søppel, alltid. Er du ute i naturen burde du alltid ta med deg matavfall, da disse trenger veldig lang tid til å brytes ned i feil klima. Skal du på piknik i parken er det supert å tilberede mest hjemme, slik at du ikke bruker unødvendig mye emballasje og innpakning som take-away ofte oppbevares i. Ser du søppel andre har lagt igjen, klan du bygge opp litt god klimakarma ved å ta med deg deres i samme slengen.
 

Nyt de lyse og varme dagene!

Ada

Publisert av Ada 31.05.2021