Hallgeir sine 10 beste sparetips for en tykkere lommebok

Med disse sparetipsene kan du få bedre råd
Hallgeir-sparetips

Hallgeir Kvadsheim kan sin økonomi. Gjennom hele desember fikk vi tips og triks til hvordan man kan få bedre råd og kanskje mer penger å legge av.  Vi har samlet opp våre 10 favoritt tips til hvordan du kan øke tykkelsen på lommeboka. Kanskje du blir motivert til å teste et tips eller to? Setter du i gang allerede i dag, har du nådd målet ditt før du vet ordet av det.
 

Slik går du frem:

  1. Gå sjeldnere i matbutikken, og planlegg alt bedre! Helst bør du bare gå i butikken en gang i uka. Sett opp en handleliste på forhånd og følg den. Du sparer både penger og miljø på færre turer og mindre matkasting. Flere steder i landet kan du til og med handle varene på nettet i fred og ro.
  2. Det er penger å spare på å velge lavprisbutikker som Rema og Kiwi for basisvarer. Samtidig har butikker som Meny og Coop Mega har gode lokketilbud. Last ned appen Mattilbud og få oversikt over de ulike ukestilbudene.
  3. Svenskehandel: Bor du nær grensa, kan det lønne seg å ta en ettermiddag på et kjøpesenter i Sverige. Husk å lage en plan på forhånd oggjør litt research på nett. For eksempel sportsutstyr er nok like billig i Norge, men mat og drikke er mye billigere over grensa.
  4.  Dersom du kjører bil kan du fort spare mellom 2000-3000 kroner årlig på å fylle drivstoff søndag eller mandag formiddag. Da senkes ofte prisen med 2-3 kroner. Mandag etter 12 økes prisen igjen.
  5. Ikke handle på kreditt: Bankene lokker med bonus hvis du bruker kredittkortet på januarsalg. Men, hvis du ikke får betalt fakturaen i februar, begynner skyhøye renter å tikke. Det er lett å miste oversikten, så det beste er om du holder deg til det vanlige bankkortet, som er knyttet til brukskontoen din.
  6. Til gode- men glemt? Kanskje fikk du et gavekort eller en en gave som skal byttes inn. Husk å legge tilgodelapper og gavekort i lommeboka, slik at de ikke blir liggende glemt hjemme.
  7. Skal du på ferie i 2018? Husk at du kan leie ut leiligheten din til AirBnB eller tilsvarende kortidsutleie i under 30 dager, og motta 10 000 kroner skattefritt per år.
  8. Ikke betal ekstra ned på studielånet! Bruk heller pengene på andre lån eller spar opp egenkapital til fremtidig boligkjøp. Studielånet er supergunstig på grunn av lav rente og rentefritak ved arbeidsledighet.
  9. Du kan motta 6000 kroner skattefritt fra hver oppdragsgiver hvis du utfører arbeid i hjem eller hytte, som maling, barnepass, snømåking etc.
  10. Bruk nettet! Bruk tjenester som prisjakt.no eller kelkoo.no for å finne hvilke butikker som er billigst før du handler. Mange sportsbutikker, el-kjeder osv har en prisgaranti som gjør at du kan kjøpe varene like billig hos dem, men da må du vise hva som er de billigste tilbudene på mobilen din.

 

Publisert av Ada 18.01.2018