De beste tipsene for en høst og vinter på budsjett!

Få fart på sparingen i høst? Sjekk ut Team Spiff sine tips for en knallgod start på høsten!

1. Få kontroll på pengene med et budsjett.

Har du kontroll over hva som kommer inn og ut? Logger du inn i nettbanken kan du skaffe deg en oversikt, og kanskje reflektere litt over faste utgifter og forbruk. Kanskje oppdager du at noe kan sløyfes eller reduseres? Følelsen av kontroll er uansett digg. Vi tester fortiden Monefy og You Need a Budget; for en total oversikt over pengene våre. Vi har også delt vår beste budsjett-oppskrift her.

2. Hva med en litt grønnere høst eller en hvit måned?

Kroppen og lommeboka kommer blir sikkert ikke lei seg om du prøver en alkoholfri måned. Føler du deg ekstra klar for å kickstarte systemet, kan du jo gjøre den kjøttfri også? Eller starte med en kjøttfri-mandag. Det er overraskende mange penger å spare her, samtidig som du gjør noe bra for deg selv og miljøet. Sjekk ut Greenbonanza.no for plantebaserte ukemenyer og knallgode oppskrifter.

 4. Bort med klær og ting du ikke lenger bruker.

Høsten er en perfekt tid for å rydde i skuffer og skap. Ting du ikke lengre bruker kan du selge på Tise eller gi bort til Fretex. Eller hva med en byttekveld? Enda flere tips til gjenbruk og shoppe-stopp finner du både på bloggen til  Jenny Skavlan og Tise.

5. Matboks og termokopp.

Ta med nistepakke eller gårsdagens middagsrester til lunsj og dropp take-away-kafeen denne høsten. For å gjøre det ekstra fristende å begynne kan kanskje en ny kaffekopp eller matboksen gjøre susen. Gjør en hjemmelaget lunsj ekstra fristende, ved å planlegge måltidet litt bedre. Det skal ikke så mye til for å gjøre maten god, dersom du gjør deg litt flid med planleggingen! Vi elsker tipsene til Linda Stuhaug.

6. Planlegg neste ferie allerede nå.

Ingenting er som litt ekstra motivasjon i hverdagen, spesielt nå som høsten står for tur. Planlegg neste feriemål med vennegjengen eller familien allerede i dag, så blir det mye lettere å sette av penger til sparing i god tid før avreise! På Renatesreiser.com finner du en haug av smarte tips for reisemål og reising på budsjett.

Publisert av Ada 09.09.2019