8 kjappe tips: sosial, sunn og rimelig sommermat

Sommeren er rett rundt hjørnet! Disse tipsene er gode for både helsa og lommeboka 💪
  • 1. Tenk litt utenfor (mat)boksen! Finn rimelige råvarer som kan brukes til å lage fantastiske småretter og sommermat. Bruker du vanligvis kjøtt? Prøv grønnsaker i stedet, som for eksempel rotvekster, kål, bønner og kikerter. Nøtter er også stappfulle av protein og sunt fett.

 

  • 2. Styr unna ferdigmat. Lag mat fra bunnen av og handle etter kilopris. Slik kan du unngå mat som er overpriset, og som i tillegg kan inneholde usunn olje og andre tilsetningsstoffer. Det er selvfølgelig veldig lett å plukke opp en pakke kjeks og et par brus på butikken, men du imponerer mye mer dersom du legger inn litt kreativitet. Resultatet er en lykkelig lommebok, bedre helse og glade venner!

 

  • 3. Bruk drikkeflaske og egne urter! Bestem deg for å aldri kjøpe vann igjen, og belønn deg selv heller med et par levende urteplanter på kjøkkenbenken! Fersk peppermynte og basilikum kan både brukes til å lage mat og sprite opp springvannet!
    Har du eller naboen bær i hagen? Eller hva med en liten epleslang? Epler holder seg lenge om de oppbevares kaldt, og bær kan syltes eller fryses ned.

 

  • 4. Alkoholfri Juni? Du kan spare mye på å droppe alkoholen den kommende måneden, og heller sette av penger til litt ekstra hygge senere i sommer! Slå deg sammen med en venn, og finn motivasjon til å styre unna alkoholen sammen.

 

  • 5. Salat-spyd: Glem grillspydet! Alle vet at det er mye bedre for miljøet og lommeboka å spise vegetar! Bruk fantasien og lag din favoritt! Tenk på deilige kombinasjoner som vannmelon, feta-ost, basilikum og balsamico. Vi elsker oppskriftene til Jessica Levinson!

 

  • 6. Hjemmelagde proteinkuler! Disse kan du ta med deg i veska, på piknik i parken eller servere på fest. Nøtter er en vanvittig god energikilde, men disse smaker rå-godt også. Havregryn og peanøtter er hovedingredienser, noe lommeboka kommer til å takke deg for. Finn oppskrift og masse inspirasjon på Cooking Classy sin kreative matblogg!

 

  • 7. Verdens letteste, beste og mest rimelige snack? Hummus! Alt du trenger er en boks kikerter, litt krydder og selvfølgelig en miksmaster. Trines matblogg har delt sin deilige oppskrift her, og vi anbefaler virkelig å ta med denne som tilbehør på neste grillparty!

 

  • 8. Hjemmelagde ispinner! Denne oppskriften kunne ikke vært lettere! Det eneste du trenger er vann, te-poser og sukker. Ispinnen kan enten brukes som dessert, eller serveres til venner som stikker innom i sommervarmen. Føler du for å gjøre den enda mer spennende, kan du putte oppi f.eks frukt, jogurt eller bær. Bruk kreativiteten!

Publisert av Ada 04.06.2020