5 på gaten om bomkjøp og sparetips

Vi har møtt fem mennesker som avslører sine vaner og uvaner.

Sofie (28) Interiørkonsulent

 

Guilty Pleasure som stjeler fra din sparekonto? Interiør-stæsj som jeg absolutt ikke trenger, men som gjør det koselig og freshere hjemme! Og selvfølgelig den daglige kaffen på vei til jobb, i tillegg til sko… Jeg elsker sko!

 

Hva er ditt beste sparetips? Det eneste som funker for meg, er faste trekk i starten av hver lønning. Dersom jeg satser på å spare i slutten av hver måned, kommer det aldri til å skje. I tillegg til det bruker jeg SAS Eurobonus kort når jeg handler! Slik fikk jeg nok poeng til å dra på ferie til New York denne påsken.

 

Hva er det dummeste du noengang har kjøpt? Mange ting, men nå nylig er det et par flybilletter som aldri kommer til å bli brukt, fordi jeg blingsa på datoene. Penger ut av vindu deluxe.

 

Nicolai (29) Utvikler og DJ

 

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto?  Økologisk mat og mat jeg ikke rekker å spise opp før den blir for gammel. Prøver å handle smart ved å gjøre store innkjøp et par ganger i måneden, men innser at mye av den maten blir kastet fordi den blir gammel. Dessuten vil jeg spise økologisk, og den maten holder seg dessverre ikke like godt som mat full av sprøytemidler…

 

Beste sparetips? Å slå meg sammen med venner for å få flest mulig ‘sign up’ premier. Veldig mange apper, f.eks Foodora, gir deg en bonus når du melder deg inn, i tillegg til vervepremier. Det siste året har jeg vært flink til å finne disse, og tipse venner om det samme. Vinn, vinn?

 

Dummeste du noengang har kjøpt? Jeg kjøpte Sofa på avbetaling. Den ble dyr! Jeg er åpenbart en komplett idiot…

Mira (32) Entreprenør, Kreakid

 

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto?Jeg er besatt av å gjøre gode kjøp og kjøper derfor en del sneakers i USA. De er mye billigere og svigerfar er snill som bor der og sender i posten! Men, dessverre er jeg helt elendig på å kjøpe riktig størrelse, noe som fører til at jeg egentlig bare ender opp med en haug med for store og for små sko. Da hjelper det lite at de var billigere enn i Norge, for å si det sånn. Jeg kjøper også vesker, som jeg tror jeg må ha…

 

Beste sparetips? Sett alltid av litt av lønnen på en sparekonto og lag deg deilig te hjemme som du tar med ut. Mye bedre enn den du kjøper. De bruker jo alltid for varmt vann!

 

Dummeste du noengang har kjøpt? Garantert noen sko her også! Prøver å banke inn i hodet at det ikke lønner seg å bestille fra USA når jeg bestiller feil størrelse hver gang, men så tenker jeg at denne gangen funker det. Fikk nettopp en ny leveranse med super kule Adidas sko…du finner de på finn.no for å si det sånn!

 

Nina (33) Flyvertinne, fortiden i mammaperm

 

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto? Kaffe – selvom det ikke er så veldig originalt… Latte-Money, som Oprah Winfrey sier! Og helsekostbutikker. Lar meg fort overtale (av meg selv) til å kjøpe økologisk sjokoladepålegg og rå proteinbarer. Går bananas på Helios, liksom.

 

Beste sparetips? Starter hvert år med å overføre 25 000 kroner til BSU. Det gir meg en god følelse, helt til Desember. Jeg dropper også kollektiv og sykler fra Mars til Oktober. Har lappen, men ikke bil. Synes det er for dyrt å kjøre bil, men også for dyrt å ta trikk! 750 kroner for et månedskort er mye.

 

Dummeste du noengang har kjøpt? Sko til sønnen min. Hva i all verden tenkte jeg på. Ikke kan han gå, før han har vokst ut av dem. Klassisk og komisk bomkjøp. Bedre lykke med neste barn, si!

Aleksandra (32) Modell-booker

 

Guilty Pleasure som stjeler fra sparekonto? Mine topp tre da? Hehe. Fine kjoler, dra ut å spise og selvfølgelig taxi på vei hjem fra middag ute. I den fine kjolen. Full sirkel, med andre ord!

 

Beste sparetips? Aldri handle på impuls. Ha som fast regel at man går hjem, tenker seg om, og tar en avgjørelse dagen etterpå. Har man fortsatt lyst på tingen eller plagget, så kan man da kjøpe det med god samvittighet.

 

Dummeste du noengang har kjøpt? Klær på Ferie! Jeg var på badeferie i Florida og ble helt besatt av kjoler som passer til miljøet der. Så kom jeg hjem, og innså at dette kun så fint ut i Florida, og absolutt ikke her i Norge. De henger fortsatt ubrukt i skapet.

Publisert av admin 05.05.2017