17 kvinner som bruker plattformen sin til å dele sparing, bærekraft og likestilling 💪

Gå ikke glipp av daglig inspirasjon og motivasjon fra disse profilene!
kvinner-sparing-bærekraft

På årets kvinnedag vil vi trekke fram profiler som inspirerer oss ved å dele viktige refleksjoner rundt likestilling, økonomi og bærekraft. Disse kvinnene er eksperter på å formidle sparetips, personlige historier og helt konkrete grep for en bedre og mer miljøvennlig hverdag.

 

Ikke bare bruker de plattformen sin til å gjøre verden til et bedre sted, de byr også på egen kunnskap og personlige erfaringer som motiverer andre til å få det bedre selv. Vi anbefaler derfor å sjekke ut denne lista, som er satt sammen i helt tilfeldig rekkefølge:

 

⭐️ Carina Lie – Budsjettstudent

Carina står bak den spareglade profilen Budsjettstudent på Instagram, der hun deler tips som får studielånet til å vare enda litt lenger. Carina er også åpen om egen fortid, og delte sin historie om dagene før hun fikk kontroll over økonomien med oss i Spiff her. Carina er raus med følgerene sine, og deler ofte verktøy og personlige erfaringer rundt sparing og forbruk. Følg Carina her!

 

 

🌟 Karoline Hestnes

Karoline er blant annet landskordinator for organisasjonen Fashion Revolution i Norge, podkaster i Good News Norway, Greenfluencer og jobber med både The Fashion Archive Oslo og Abareness Fashion! Trenger du inspirasjon til å leve mer bærekraftig, vil Karoline motivere deg hver eneste dag. Vi anbefaler å følge henne på Instagram her. 

 

 

🌟 Ingrid Bergtun

Ingrid lærer bort sine aller beste sy-tips, med sy-kurs, kanal på Youtube og selvfølgelig Instagram. Ikke bare får du lyst til å kjøpe mindre nytt ved å følge Ingrid, du får også smarte tips til å reparere ødelagte plagg. Ingrid viser også hvordan du kan lage minst like fine ting selv, som det du finner i butikken. Ingrid er også medgründer av Fæbrik, og forfatter. Du kan følge Ingrid på Instagram her, og Youtube her. 

 

 

⭐️ Yrja Oftedahl

Yrja står bak den prisvinnende dybde-intervju podcasten Power Ladies, der hun intervjuer kvinner som utmerker seg innenfor det de holder på med. Hennes gjester har ofte fokus på bærekraftig samfunnsutvikling i arbeidet de gjør, og de fleste av dem har skapt en arbeidsplass rundt det de brenner for. Du kan følge Yrja på Instagram her, og podcasten finner du her.

 

 

🌟 Kjersti Grønseth – Forbrukerfrue

Kjersti Grønset står bak Instagram-profilen Forbrukerfrue og podcasten Forbrukerpodden. Kjersti formidler sparing og forbrukerøkonomi med et mål om å hjelpe flere få kontroll på familieøkonomien. Kjersti er enestående i måten hun motiverer andre til å tenke på forbruk, med mye fokus på livskvalitet, åpenhet, hverdagstips og spareglede.

 

 

⭐️ Beate Engelschiøn – Money Penny

Den populære facebookgruppa MoneyPenny Norge er startet av Beate, og har over 30 000 medlemmer. Målet med gruppa er å fungere som en plattform for å diskutere og utveksle erfaringer om alt som har å gjøre med aksjer, investeringer, sparing og privatøkonomi. Alle utfordringer og tanker kan deles uten forbehold, og gruppa er til for å hjelpe hverandre. Det finnes ingen dumme spørsmål! Følg Beate for flere tips rundt privatøkonomi, investeringer, pensjon og gjeld på instagram her.

 

 

🌟 Tiril Refsum 

Gründer av veganske Oslo Raw Tiril Refsum har fått hele Oslo til å elske veganske kaker. Tiril har også skrevet kokebøkene Rågodt og Kakeboka, med fantastiske veganske oppskrifter. Hennes instagram konto og Oslo Raw sin instagram viser hvor godt og enkelt det er å leve plantebasert, og gir akkurat den type inspirasjonen man ønsker seg i hverdagen. Følg Tiril her, og Oslo Raw her!

 

 

🌟 Karen Elene Thorsen – Fattig student

Karen Elene gjør det enklere for alle, ikke bare studenter, å spise godt på budsjett! La deg friste av hennes utallige oppskrifter, alltid fremstilt med appetitt-vekkende bilder og enkle forklaringer. Beate er også en superflink matredder, og er ekspert på å lage gode retter av rester og tilfeldige ingredienser. Har du et mål om å kutte ned på matsvinn og matbudsjett, anbefaler vi deg å følge Fattig Student på Instagram.

 

 

⭐️ Bente Linn Dirdal

Er det noen som kan lage gode familiemåltider på budsjett, så er det Bente Linn. Hver uke deler Bente Linn tips til ukeshandelen og rimelige oppskrifter for hele familien. Bente Linn delte sin historie med Spiff i fjor, da hun oppdaget mannen sin skjulte gjeld på 600 000 kroner. I dag står de sterkere sammen enn noen gang, og har blitt flinke til å leve godt for mindre. Paret har også nedbetalt over halvparten av gjelden, så de er skikkelig gode på sparing! Følg Bente Linn her.

 

 

⭐️ Anne Berit Grostad – Spareglede 

Anne Berit står bak Instagram-kontoen Spareglede, og hjelper følgerene sine oppnå spareglede ved å bygge en sterk familieøkonomi for et rikere liv. Anne Lene har også en podcast, og deler helt konkrete eksempler fra hverdagen, og formidler sparing på en enkel og praktisk måte. Har du lyst til å spare mer, anbefaler vi deg å følge Anne Lene på Instagram her.

 

 

🌟 Iselin Shumba

Multitalentet Iselin Shumba sitter i stillhet for klima utenfor Stortinget hver eneste mandag fra kl 11.00 – 12.00 , noe hun har gjort siden sommeren 2019 (med unntak når Oslo er i lockdown). Hun bruker plattformen sin til å dele både erfaringer og tanker rundt blant annet bærekraft, likestilling og mangfold. Alltid god energi, glimt i øyet og viktige poenger fra denne dama, som vi anbefaler å følge på Instagram her.

 

 

🌟 Lene Gravdal

Bak kampanjen #SjekkLappen finner vi Lene Gravdal, som har jobbet i flere år for å sette bærekraftig mote på agendaen. Hun deler tips til reparasjon, gjenbruk og bærekraftig styling og løsninger på sin Instagram og nettside. Har du lyst på en mer bærekraftig garderobe anbefaler vi å følge Lene!

 

 

⭐️ Ida Hundvebakke – Aksjekaffe

Ida Hundvebakke står bak initiativet Aksjekaffe, og har både podcast og Instagram-profil med samme navn. Ida forklarer langsiktig sparing, investering og aksjer på en enkel og morsom måte, og deler forfriskende erfaringer og tips hver eneste uke. Har du lyst til å lære mer om å investere, anbefaler vi å sjekke ut Ida på Instagram her, og hennes podcast finner du her.

 

 

⭐️ Anja Stang – GreenHouse.eco

Kvinnen bak det digitale “hjemmet” GreenHouse, formidler både tips til å leve mer miljøvennlig, bærekraftige alternativer, personlige erfaringer og artikler fra spennende gjester. Anja har skapt et spennende og motiverende digitalt univers, og vi anbefaler å følge både Anja, GreenHouse og GreenHouse.Eco sin inspirerende Instagram-konto.

 

 

⭐️ Anette og Susanne Bastviken – Radical Broccoli

De to søstrene Anette og Susanne bak Radical Broccoli deler ikke bare tips til en mer bærekraftig hverdag, men også tips til å få det bedre med seg selv. Meditasjon, økologiske produkter, veganske matretter og tips for å takle stress, deles både på Instagram, på bloggen og i deres podcast. Har du lyst til å leve mer miljøvennlig og få flere verktøy i hverdagen, anbefaler vi å følge Radical Broccoli på det sterkeste.

 

 

⭐️ Siw Slevigen – Happy Penger

Siw er helt rå på å dele konkrete grep for å ta tilbake kontrollen over personlig økonomi. Hun jobber også som coach, og driver facebookgruppa Happy Penger som har over 5600 medlemmer. Siw har også en Instagram-profil full av gode tips og inspirasjon. Vi anbefaler å følge Siw på det sterkeste!

Publisert av Ada 08.03.2021