Sparing for meg er praktisk. Jeg blir trigget til å spare hvis jeg trenger eller har lyst på noe.

Hvem Mikal sparer til egne prosjekter
Sparer til Oppussing

Nå om dagen sparer jeg egentlig ikke til noe særlig, men jeg prøver å sette av litt penger til det resten av landet holder på med; oppussing. Jeg satser på å ha 150-200.000 kroner om et år.

 

Til daglig jobber jeg som Art Director i Volt. Etter endt arbeidsdag går tiden til andre sideprosjekter. Ved siden av Brygg Magazine, som jeg har drevet siden 2014, jobber jeg nå med å starte opp yamabikoshop.com – et nettsted for salg av plakater og magasiner.

 

Trikset mitt er å spare når jeg kan. Enten på en konto, eller så gjemmer jeg penger rundt i leiligheten. Jeg er en spontan sparer, hvis man kan si det. Når jeg først vet hva jeg trenger eller vil spare til, går det som regel raskt. Jeg må bare å beholde impulskontrollen.

Jeg er en av de som har mange kontoer. Når jeg får lønn, sprer jeg pengene rundt på de ulike kontoene og håper at det er noe igjen til slutt. Litt sånn kontrollert, ukontrollert.

Fra Brygg sin Exhibition i Firenze. Foto: Mikal Johannes Murstad Strøm

Fascinasjonen for trykk og print startet under studietiden på Westerdals. Brygg Magazine ble til kort tid etter, en venn og jeg ønsket å lage et magasin som la til rette for en analog pause i hverdagen til våre lesere. Kaffe ble temaet vi ville utforske, siden jeg som oftest tok pauser i hverdagen med en kaffekopp og en avis eller magasin.

Brygg gis ut 1-2 ganger i året. Hyppigheten avhenger av når det er ferdig. Vi bruker helger og tid etter jobb. Og for å få gitt ut magasinet henter vi inn sponsorer, siden trykk og distribusjon er kostbart.

Brygg Magazine er faktisk noe vi ikke har spart for å få til, det er et resultat av blod, svette og hardt arbeid.

Siste utgave av Brygg Magazine #9 Foto:Mikal Johannes Murstad Strøm

Hver gang en utgave blir levert fra trykkeriet er en opptur. Det er surrealistisk å se et produkt man har jobbet så lenge med på skjerm plutselig eksistere, å kjenne på det fysiske papiret og ikke minst kjenne lukten av et rykende ferskt magasin.

 

Noe av det morsomste med å drive sin egen bedrift er muligheten til å gjøre som du vil. Brygg Magazine er ikke låst til noen rammer og siden første utgave i 2014 har magasinet gått igjennom noen store endringer; fra et 50siders gratis magasin med relativt sterkt kaffe-fokus på Norsk, til å bli er internasjonalt magasin på 200+ sider med fokus på den gode samtalen og essays. Visjonen utvikler seg og forandrer seg hele tiden. Motivasjonen er den personlige læringskurven, samt det å se folk lese magasinet rundt i verden. Når jeg ser noen tar seg en liten pause med en kaffe og leser i Brygg er den beste følelsen.

 

Hvis jeg skulle gitt noen et råd, så ville jeg anbefalt å spre sparingen rundt i fond, kontoer, bolig og kryptovaluta.. Det samme gjelder ideene dine, spre idéene dine rundt til venner og bekjente, da vokser de fort.

 

—som gjengitt til Spiff.

 

For flere bilder,følg Brygg Magazine på Instagram.

En av mange fine plakater fra det nyoppstartede prosjektet Yamabikoshop. Foto: Mikal Johannes Murstad Strøm
Astri og Lisa sparer sammen

Turen føles nesten helt gratis. Man har glemt at man har spart.

Camilla sparer til barna

Sparing inn med morsmelka